Warg̷anet Lu̷ah Kekecew̷aan Selepas Melihat Gambar Bersama Basik̷al Di At̷as P0kok Ini

Sejak kebelakangan ini, aktiviti berbasikal sememangnya diketahui umum menjadi antara aktiviti sukan pilihan ramai dalam kalangan masyarakat kita tanpa mengira latar belakang.

Populariti aktiviti ini dilihat semakin berkembang terutamanya semenjak beberapa siri perintah kawalan pergerakan yang berlangsung di negara kita dan boleh dikatakan sebahagian besar mereka ini berk0ngsikan aktiviti berbasikal yang dilakukan mereka di media sosial.

Seperti yang pernah kami lap0rkan sebelum ini, aktiviti berbasikal atau apa-apa sahaja aktiviti sukan sekalipun tidak akan menjadi masalah kepada orang ramai atau masyarakat sekeliling sekiranya mereka ini beriadah dengan cara yang betul.

Namun, sekiranya ada sesetengah daripada yang melakukan perkara yang tidak sepatutnya- seperti yang dilakukan oleh individu ini yang memanjat pokok sambil membawa basikalnya untuk bergambar sebelum berk0ngsikan di media sosial sudah pasti ia akan menerima reaksi yang kurang baik daripada warganet.

Gambar berkenaan yang dik0ngsikan oleh beberapa page Facebook seperti Perak Press dan Taiping Zone difahamkan ditangkap di Taman Tasik Taiping baru-baru ini berdasarkan kapsyen serta gambar pokok berkenaan yang turut terdapat di tasik berkenaan.

Tambah mengecewakan, hantaran-hantaran yang dik0ngsikan warganet dan page-page Facebook ini turut membekalkan gambar yang menunjukkan papan tanda larangan untuk memanjat pokok berkenaan yang berada di sekitar kawasan tersebut.

Malah terdapat juga perk0ngsian daripada page Taiping Zone yang mengingatkan para pengunjung dilarang untuk memanjat pokok-pokok berkenaan sejak daripada 2018 lagi.

Perkara itu sekaligus menerima pelbagai reaksi daripada warganet dan sejujurnya jika anda membaca komen-komen yang ditinggalkan, kebanyakan daripada mereka dilihat kecewa dengan tindakan individu berkenaan.

“Tak faham betul lah, padahal dah terang-terang ada signboard dekat situ (tetapi) masih nak panjat.

“Orang Taiping sendiri pun sayang pokok-pokok dekat situ, hmmmm,” keluh warganet.

“Saya sebagai orang Taiping amat kesal ya dengan perkara diatas,” tambah seorang lagi warganet di ruangan komen.

Jika benar gambar pokok berkenaan adalah seperti yang berada di Taman Tasik Taiping, maka ianya sudah pasti sangat mengecewakan. Hal ini kerana pokok-pokok berkenaan sebelum ini pernah dilap0rkan tumbang pada 2018.

Bagaimanapun, pihak Majlis Perbandaran Taiping pada tahun lalu pernah dan telah menyelenggara dengan memasang besi yang lebih kukuh dan tapak konkrit yang lebih sempurna dan selamat untuk menampung pokok-pokok berkenaan.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & foto dipetik dari The v0cket, Perak Press, Taiping Zone

Kredit: Mytv Viral