Wanit̷a Ini Terkej̷ut Bagaimana Ampaian Baju Boleh M̷asuk Dalam Rumah. Dia Lihat CCTV Dan Ini Yang Dia N̷ampak

Terbaharu, tul4r di Facebook rakaman kamera litar tertutup (CCTV) memaparkan tlndakan seorang lelaki mengalihkan jemuran jirannya sewaktu hujan mula turun.

Berlaku di USJ 12, Subang Jaya, Selangor pada awal bulan ini, ia tular selepas dikongsi sendiri oleh tuan punya rumah, Nur Syazana Izham yang juga Pembantu Tadbir di Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ).

Bercakap kepada mStar, wanita berusia 35 tahun yang mesra disapa Syazana itu mengakui terharu dengan bantuan yang dihulurkan jirannya, seorang lelaki berbngsa India berusia 50-an.

“Saya dah menetap di sini sejak 2014, uncle dan isteri serta seorang anaknya lagi lama duduk di situ. Kami baik, tapi jarang b0rak sebab masing-masing sibuk. Kalau selisih, kami bertegur.

Pada hari kejadian, saya ada hadiri taklimat banci di USJ 7. Masa tu dah rlsau sebab tengok langit gelap. Teringat kain di ampaian memang banyak.

“Dalam fikiran saya, nanti balik kena basuh balik sebab dah kena hujan. Sampai di rumah dalam jam 1 tengah hari, tengok baju dah ke bahagian dalam sikit,” ujarnya.

Kata Syazana, dia pada mulanya rlsau melihat keadaan itu memandangkan tiada siapa berada di rumah.

Malah, suaminya yang juga anggota P0lis Diraja Malaysia (PDRM) kini bekerja di luar kawasan buat sementara waktu.

“Mula-mula takut juga. Siapa yang balik alihkan? Pintu tak terbuka. Kemudian petang tu terserempak dengan uncle masa dia nak keluar, saya tanya… uncle pnjat ke?

Dia kata tidak, tapi tak sempat borak panjang. Kemudian saya tengok CCTV baru tahu kejadian sebenar. Uncle guna galah. Sebenarnya dalam lima minit dia cuba alihkan. Lama juga.

View this post on Instagram

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Saya bersyukur sangat, tak sangka dia buat macam tu. Kemudian secara suka-suka saya kongsi rakaman itu di Facebook. Saya anggap dapat jiran yang baik pun satu rezeki juga,” ujarnya lagi.

Tambah ibu kepada dua cahaya mata itu, dia mula memasang CCTV di kediaman berkenaan ekoran kejadian cvri yang pernah berlaku sebelum ini.

Di Facebook, rata-rata k0men turut memberikan pujian terhadap jiran Syazana atas usaha gigihnya menyelamatkan jemuran berkenaan daripada terkena hujan..

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber:mstar online Via rentasasia