[VIDEO] Wanita W̷arga Asing Tak Pakai ‘M̷ask’ Ber̷ang Tak Diben̷arkan Masuk Butik Mew̷ah Buat Warg̷anet Turut N̷aik H̷antu!

Gara-gara tidak memakai pelitup muka, seorang wanita warga asing mengam0k di sebuah butik jenama mewah selepas diIarang memasuki premis itu kerana gagal mematuhi prosedur operasi standard (SOP).

Malah, beberapa petugas butik itu juga dilihat bertngkar dengan wanita itu dan memintanya untuk mematuhi SOP yang ditetapkan.

Seorang pengguna Twitter DFEfiercefun yang berada di butik berkenaan ketika insiden itu berlaku telah berk0ngsi video kejadian terbabit.

BOLEH TONTON VIDEO DI BAWAH

“Sedang beratur di Dior KLCC, tidak boleh masuk tanpa pelitup muka, wanita ini mahu masuk juga dan menyifatkan individu memakai pelitup muka sebagai komunis.

“Tahniah kepada petugas butik itu dan buat Khairykj dan KKMPutrajaya, cari dan saman dia,” ciapnya.

Melalui video tuIar yang dik0ngsikan, wanita itu meminta staf butik terbabit untuk tidak meIarangnya masuk memandangkan Malaysia merupakan salah sebuah negara bebas.

“You can’t stop me, it a free country, do you know me shocked (awak tidak boleh hentikan saya, ini negara bebas, awak tahu saya terkejut),” kata wanita itu.

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggaIkan komen dengan mengecam tindakan wanita itu yang dilihat tidak menghormati peraturan negara Malaysia.

Mereka juga menggesa agar wanita berkenaan dikenakan tindakan kerana meIanggar SOP dan boleh membhayakan orang lain andai dia merupakan pembawa kepada v!rus C0VID-19.

Saman je dia ni

Masuk mall mungkin pakai mask, lepastu buang

Patuh la peraturan negara kita

Masuk Dior mampu, beli mask tak mampu

VIDEO:

Ramai pengguna media sosial turut marah dengan perbuatan wanita warga asing itu yang cuba untuk mencabar SOP yang ditetapkan oleh kerajaan.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video diambil dari Xtra, Kosmo 0nline Via Mytv Viral