[VIDEO] Usaha H̷iburkan Anak Kec̷il, Pekerja McD Ini Tar̷ik Perhat̷ian

Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan diadakan kerajaan telah memut0skan untuk membuat peraturan baru iaitu tiada lagi ‘Dine- In’ di semua restoran di negeri-negeri terlibat. Pelanggan hanya dibenarkan bungkus atau pandu lalu sahaja.

Walaupun hanya bungkus sahaja dibenarkan namun ada juga restoran yang tidak membenarkan pelanggan menunggu dan perlu tunggu di dalam kereta.

Perkara ini biasanya dilakukan oleh restoran makanan segera.

Terbaharu, selepas tular video Abang Hitam Manis di traffic light baru-baru ini kini muncul pula video tuIar pula di mana seorang pekerja restoran makanan segera menghiburkan seorang kanak-kanak perempuan yang sedang menari di dalam kereta.

Menerusi perk0ngsian dari portal Yoy Network melalui video tiktok seorang wanita sewaktu itu dia hanya ingin merakam gelagat anak perempuannya yang sedang menari sementara menunggu makanan mereka sampai.

VIDEO DI BAWAH

Namun apa yang mencuit hati apabila lelaki yang ditugaskan menghantar makanan itu dengan spontannya menari bersama anaknya mengikut tempo lagu yang dimainkan di radio.

Perkara itu telah menghiburkan hati kanak-kanak tersebut dan juga ibunya ketawa besar akibat tarian lucu ‘Abang Mekdi’ tersebut.

Susulan video tersebut telah mendapat tont0nan sebanyak 790 ribu, 90 ribu tanda suka dan 1987 perk0ngsian di akaun Tiktok.

Menerusi video berkenaan, rata-rata warganet terhibur dengan aksi lucu lelaki itu kerana dia pandai mengambil hati kanak-kanak dan dia seperti gembira dengan pekerjaannya.

“Perempuan Malaysia tak cari yang good looking tau, diorang cari yang pandai menghibur kelakar. Siap kau bang budak-budak ni cari nanti haha” – Warganet

“Sorang lagi nampaknya akan jadi jejaka satu malaya. Apa pun Good Job dik, pandai mengibur”

“Oii abang helmet pun tak jumpa lagi satu koje nak cari abang mekdi pulak”

“Perempuan malaysia tak cari yang good looking tau dorang cari yang pandai menghibur kelakar. siap kau bang budak budak cari kau nanti”

“Please la Malaysia tak boleh tengok benda-benda yang menghiburkan kejap lagi satu Malaysia cari, ready ke ready?”

VIDEO: klik disini

Malah, ramai yang mengusiknya untuk bersiap sedia apabila dicari oleh seluruh warganet Malaysia jika video itu tersebar dan viraI seperti mamat hitam manis tempoh hari.

Sumber & video dipetik dari Yoy Network, TikTok

Kredit: Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini