[VIDEO] Trend̷ing Di Twitter, Pak̷ar ‘Y̷akin’ Berjaya Rungk̷ai M̷isteri Hil̷angnya Pesaw̷at Boeing MH370

Trgedi gelap yang menimpa Malaysia beberapa tahun lalu kembali menghantui. Misteri kehilangan pesawat penumpang MH370 pada 2014 benar-benar mengej0tkan ramai orang dan sehingga kini ia masih menjadi tanda tanya.

Terbaharu, pesawat penumpang yang hilang dari radar sejak March 2014 itu kembali trending di laman Twitter selepas saIah seorang jurutera dan seorang pakar dari Britain mendkwa bahawa dia ‘yakin’ sudah menemui lokasi pesawat penumpang dari Malaysia itu.

Dengan menggunakan teknologi pengesanan revolusioner, Richard Godfrey percaya pesawat jenis Boeing 777 yang dijadualkan mendarat di Beijing, China telah terhmpas ke Lautan Hindi 2,000km di bahagian barat Perth, Australia, Iapor BCC.

Laporannya mengatakan pesawat itu terhmpas kira-kira satu minit selepas satelit terakhir direkodkan di Lautan Hindi. “Dengan teknologi baharu ini, data gelombang radio WSPRnet … semuanya menghala ke lokasi yang sama di Lautan Hindi,” kata Godfrey ketika ditemubual oleh Sky News.

Di media sosial warganet mula berharap bahawa dkwaan jurutera tersebut benar dan pesawat yang hilang sejak 7 tahun lalu kembali dijumpai. Selain itu, ia juga bakal menyelesaikan banyak misteri yang berkisar di sebalik kehilangan pesawat jenis Boeing 777.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video dipetik dari The V0cket, Twitter

Kredit: Mytv Viral