[VIDEO] ‘Terkej0t Dengan Layan̷an B̷aik Ketu̷anya’ – Ustaz Ebit Lew Ziar̷ah Kawasan Gngster Di Brazil

Ustaz Ebit Lew menghabiskan masanya di Brazil dengan menghantar bantuan dan menziarah kawasan-kawasan yang terdapat di sana. Melalui catatan di Instagram miliknya, Ustaz Ebit Lew sudah berada di Brazil sejak 1 Disember yang lalu.

Apa yang menjadi perhatian adalah hantaran terbaharu Ustaz Ebit Lew yang dikatakan berjumpa dengan salah satu ketua kawasan di Brazil. Melalui gambar tersebut, Ustaz Ebit Lew menyatakan bahawa dia dilayan dengan baik oleh ketua kawasan yang dikatakan mempunyai peribadi seperti ‘m a f i a’.

“Ziarah ketua kawasan satu kawasan yang dikatakan bhaya di Sao Paolo Brazil.. Terkej0t dengan layanan baik ketuanya dan orang situ. Terasa macam dah lama kenal,” katanya di laman Instagram beliau.

“Baik sangat ketuanya walau orang kata macam ‘m a f i a’. Katanya 25 jam tuan fly untuk bantu kami. Ramai tengok janggut saya dan pakaian saya. Ada ajak ambil gambar kerana suka janggut. Terima kasih kerana datang beri bantuan pada kami. Semua datang dekat mesra dan tanya macam-macam soalan. Semoga hidup mereka dimudahkan dan sentiasa diberi kebaikan.”

View this post on Instagram

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Sebelum itu, Ustaz Ebit Lew turut berk0ngsi video lawatan ke kawasan geIandangan di Brazil. Daripada video yang dik0ngsi, kelihatan ibu kota Brazil itu sudah menjadi sebahagian daripada perkampungan geIandangan dengan orang ramai membina rumah mereka dengan menggunakan plastik atau kotak.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video dipetik dari Xtra, Instagram Ebit Lew | Via Mytv Viral