[VIDEO] “Saya Teram̷at Sayang Pada Ustaz”- Walau Berbeza Agama & B̷angsa, Lelaki Ini Akui Seronok Jumpa UEL

Pendakwah bebas terkenal, Ustaz Ebit Lew menerusi hantaran terkini di Instagram miliknya berk0ngsi kegembiraan apabila seorang pemuda berbangsa India hadir pada sesi ceramahnya pada Khamis.

Walaupun berlainan agama dan bangsa, lelaki yang dikenali sebagai Steven Pablo itu sanggup datang dari jauh semata-mata mahu berjumpa dengannya atas rasa sayang disamping meluahkan rasa seronok dan ucapan terima kasih di atas usaha yang telah dilakukan Ustaz Ebit Lew selama ini.

“Malam-malam ni tengah saya beri ceramah pada anak muda tiba-tiba ada seorang Indian Non Muslim Steven Pablo.

“Dari jauh datang. Katanya, dia seronok jumpa. Katanya terima kasih kerana sayang walau berbeza bangsa dan agama. Terima kasih selama ini ebit lew. Saya teramat sayang pada ustaz,” tulisnya.

Menerusi hantaran itu juga, Ustaz Ebit Lew turut memberitahu bahawa Steven mahu usaha dakwah yang dijalankannya diteruskan sampai bila-bila apatah lagi kawan-kawan beliau yang beragama lain juga sentiasa menyok0ng dan menyayangi beliau.

“Teruskan usaha ini. Saya bersama ustaz. Saya sentiasa ada dengan ustaz. Semua kawan saya agama lain sayang ustaz. Ustaz guru kami dalam akhlak. Saya sayang ustaz.’ Katanya.

Selain itu, Ustaz Ebit Lew juga rasa bertuah kerana dapat berjumpa Steven walaupun berlainan agama dan kefahaman namun, usaha yang ditunjukkan oleh pemuda itu adalah satu bentuk kurniaan dari Allah.

“Saya orang biasa sahaja. Saya yang bertuah kerana dapat jumpa abang. Jika ada kebaikan semua doa ramai orang. Bukan saya. Ini semua kurnia Allah.

“Steven Pablo nak aturkan program untuk motor jipang semua sekali untuk bantu misi kebaikan ini. Semoga menjadi asbab kebaikan,” jelasnya

VIDEO:

View this post on Instagram

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video dipetik dari Xtra, Instagram Ebit Lew | Via Mytv Viral