[VIDEO] L̷aut Bergelor̷a Dan Huj̷an Leb̷at Tidak Berh̷enti, Bimb̷ang Lihat Kead̷aan Di Pulau Perhenti̷an

Setiap kali musim tengkujuh tiba, kebiasaannya pulau-pulau peranginan di Terengganu terpaksa menghentikan operasi dan pakej tempahannya sementara sehingga Februari kerana laut bergelora dan hujan lebat.

Terbaharu, beberapa pengguna TikTok yang tinggal di Pulau Perhentian telah berk0ngsi situasi di pulau tersebut. Menerusi video-video itu, dapat dilihat laut bergelora dan kawasan pantai terhakis disebabkan ombak yang kuat.

BOLEH TONTON VIDEO DI BAWAH

Selain daripada laut bergelora, dapat dilihat hujan lebat berterusan juga turun di kawasan Pulau Perhentian. Video tersebut mendapat perhatian warganet dan rata-rata menzahirkan kebimbangan kepada penduduk yang berada di Pulau Perhentian.

Bukan itu sahaja, para warganet juga berasa terkej0t melihat keadaan di sana dan juga berharap tidak berlaku banjir di sana.

Malah, rata-rata turut mendoakan keselamatan para penduduk di Pulau Perhentian ketika musim tengkujuh ini. Mereka juga berharap penduduk di Pulau Perhentian menjaga diri dan berharap tiada perkara bur0k akan berlaku.

VIDEO:

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video diambil dari The V0cket, TikTok | Via mytvviral