[VIDEO] Kek̷al M̷isteri, Orang Ramai K0ngsi Pengalaman Ser̷am Semasa Lalu Kawasan Buk̷it Tunku

Bukit Tunku cukup dikenali sebagai salah sebuah kawasan perumahan mewah yang terletak di Kuala Lumpur. Kawasan tersebut didkwa merupakan salah satu tempat se ram pilihan gh0sthunter mencari entiti ghaib di lokasi itu.

Baru-baru ini melalui perk0ngsian portal The V0cket ada pengguna TikTok memuat naik semula rakaman video dashcam yang pernah tuIar pada tahun 2017 lalu di mana sebuah kenderaan terserempak dengan satu entiti yang sedang duduk di tengah-tengah jalan di satu kawasan sekitar kawasan Bukit Tunku.

BOLEH TONTON VIDEO DI BAWAH

Semasa kejadian tersebut berlaku, jam baru sahaja menunjukkan pukul 9.30 malam. Sejurus ternampak entiti tersebut, pemandu dan rakannya mengambil keputusan untuk mengundurkan kenderaan lalu memilih laluan yang lain.

“Orait, lampu traction saya tiba-tiba menyala, ini petanda tidak baik,” kata pemandu kereta tersebut.

“Mungkinkah itu r0h yang pernah bun0h diri sebelum ini?” kata rakannya di sebelah.

Walaupun video yang dimuat naik semula sudah empat tahun lamanya, namun orang ramai masih bercakap-cakap mengenai pengalaman nge ri mereka semasa berada di sekitar kawasan Bukit Tunku itu.

Setelah menyelusuri ruangan komen daripada ratusan komen yang dik0ngsikan oleh orang ramai, nampaknya memang wujud pelbagai jenis ‘gngguan’ yang menggnggu sesetengah pengguna laluan di Bukit Tunku itu.

Video tersebut turut mendapat liputan portal luar negara Dailymail.co.uk, menurut Aswan Yap apabila beliau memeriksa log ker0sakan kereta tersebut, ia menyatakan kereta tersebut r0sak akibat ‘kemaIangan’.

VIDEO: Klik disini

Sehingga kini entiti tersebut terus kekal menjadi misteri. Adakah ianya memang makhluk ghaib, ataupun hanyalah orang kurang siuman yang cuma mahu ‘menyakat’ orang lalu-lalang di jalan Bukit Tunku tersebut?

Anda boleh tont0n rakaman penuh kejadian empat tahun lalu melalui video di bawah ini dan tentukan apakah ‘benda’ yang sedang duduk di tengah-tengah jalan tersebut.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video dipetik dari The V0cket, TikTok, Facebook Funtasticko.net

Kredit: Mytv Viral