[Video] H̷ampir Dua M̷inggu Pen̷ingg̷alan Bid̷adari nya, Shuib Kongs̷i Kead̷aan Terkini An̷ak An̷aknya

Menerusi entri ‘story’ Shuib, beliau ada berkongsi dengan pengikut halaman instagram nya, wajah anak anak nya.

Alhamdulillah semua dalam keadaan baik baik sahaja, ramai yakin dan percaya Shuib selaku ayah akan terus kuat dalam membimbing keluarga kearah kebaikan dan kesejahteraan.

Juga, Shuib ada juga berkongsi klip nyanyian nya dengan lagu yang berjudul Ku Tak BIsa, rata rata ramai memberi komen membina dan positif pada Shuib.

Video Anak Anak:

Video: Klik disini jika tiada dibawah

Antara komen komen netizen:

“Korang jgn r1sau, Shuib akan terus kuat demi anak anak dan mak dan kekuarga beliau… Cuma shuib nk berkongsi moment moment indah bsama org yg dia paling sayang untuk berkongsi dgn peminat peminat….sesiapa pun sukar nk lalui apa yg shuib tgh lalui skrng.. Stay strong Eib..”

“Kongsi je ib selagi boleh kongsi sebab kenangan Dan kesedihan ni bukan boleh simpan Sorang2. Kita kena share and bila kita share, ramai yang bagi semangat Dan salah satu semangat tu datang dari orang sekeliling jugak tak kira jauh atau pun dekat. Ment4l kita ni akan k0yak teruk bila kehil4ngan salah sorang pendamping yg paling kita sayang. Jadi, kalau tak nak ment4l ni bawak kita ke Jalan yang memes0ngkan, sebaiknya kongsi kesed1han bersama yg lain agar kita merasa kita tidak bersendirian..”

Shuib juga ada menulis ringkas dalam ruangan komen video tersebut:

Assalammualaikum semua,,,Dalam video ni ada 4 insan yg telah pergi meningg4lkan kita..Kita sama sama Sedekahkan Alfatihah buat bidadari syurga sy SITI SARAH BT RAISSUDDIN,Arwh Loke Yew,Arwh Kelly dan Arwh Abang Aji.Semoga mereka ditempat dikalangan org2 yg ber iman.Amin

Video:

Terdahulu, Shuib meng4kui, ada ketikanya dirinya g0yah kerana menyedari wanita kesayangannya itu tidak akan kembali lagi.

“Tak dinafikan, perasaan ‘k0yak’ apabila pandang wajah anak-anak. Saya dapat rasakan arw4h sentiasa ada di sisi.

“Perasaan rindu sangat kuat apabila arw4h tiada. Anak sulung, Uwais Alqarni banyak mewarisi arw4h.

“Jika rIndu, wajah Uwais yang akan ditatap untuk mengub4t kerInduan,” kata Shuib.

Sumber: Utube & IG Shuib

HAMPIR seminggu pemergian Siti Sarah Raissuddin, suaminya Shuib Sepahtu meminta orang ramai tidak lagi memuat naik foto dan video kenangan bersama Allahyrham yang tidak menutup aur4t dengan sempurna.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 37, juga meminta sesiapa yang sudah melakukan demikian agar memad4mkannya daripada media sosial.

“Saya ada permintaan mohon tidak mengeluarkan lagi gambar dan video Allahyrham yang tidak menutup aur4t dengan sempurna.

“Saya juga memohon kepada yang sudah memuat naik di media sosial agar mengeluarkan kembali foto dan video tersebut,” ujarnya pada malam Ahad.

Ahli kumpulan Sepahtu itu berkata demikian menerusi laman sosial Instagram miliknya pada malam Ahad.

Selain itu, Shuib juga meminta orang ramai berhenti menceritakan kebaikan Allahy4rham secara berlebih-lebihan.

“Cukup kita bersederhana dalam setiap perkara dan perbuatan kita. InsyaAllah semoga kita diberkati dan dirhmati Allah” ujarnya.

Saya ada permintaan mohon tidak mengeluarkan lagi gambar dan video Allahy4rham yang tidak menutvp aur4t dengan sempurna.

Siti Sarah, 37, menghembu.skan n4fas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akIbat Covid-19.

Allahy4rham menjalani pembedam4han bagi mengeluarkan byi lelaki ketika kndungannya berus1a lapan bulan pada 7 Ogos lalu.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikebumIkan di Tanah Perkburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira jam 1.20 petang Isnin.

Allahy4rham meningglkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM

Jaga-jaga Shuib, ramai yang perhati

Pat4h tumbvh hilang berganti. Peribahasa yang mudah diungkap tetapi selalunya payah untuk menjadi kenyataan untuk mencari yang serupa.

KematIan Tan Sri P. Ramlee contohnya meningg4lkan kesan yang amat mendalam dalam industri hiburan tanah air kerana sehingga kini tiada yang dapat menggantikannya. Allahy4rham ialah seorang legenda sebenar.

“Aku m4ti dalam iman,” kata arw4h dalam satu ad3gan Ali Baba Bujang Lapok.

Sama seperti Allahy4rham Datuk Mokhtar Dahari yang dig3runi kawan dan law4n ekoran kehebatan dalam bola sepak ketika hayatnya. Tiada pengganti sehingga kini.

Kem4tian ketika musim Covid-19 ketika ini sangat sukar. Baik m4ti di rumah atau di hospital. Banyak pr0sedur yang perlu diikuti dan yang lebih sedih, majlis tahlil dan bacaan Yasin hanya dapat dilakukan secara online. Google Meet atau Zoom, ini yang paling popular.

Minggu ini sahaja, saya kehilangan lebih kurang empat orang kenalan yang masih muda berus1a di bawah 48 tahun. Semuanya angk4ra Covid-19.

Sticker atau pelekat ucapan takziah untuk kem4tian di dalam aplikasi media sosial seperti WhatsApp dan Telegram seakan wajib disimpan ketika ini kerana akan digunakan pada bila-bila masa tanpa kita duga.

Urusan si m4ti di dunia habis tatkala dia selamat dikebumIkan tetapi bagaimana dengan nasIb perjalanan hidup ahli keluarga seperti suami, isteri dan anak-anak yang ditingg4lkan?

Untuk yang reda dan tabah seperti pelaw4k Shuib, kem4tian bidad4ri syurganya, Siti Sarah Raissuddin pada Isnin lalu diterima dengan terbuka. Namun, dalam hati siapa yang tahu.

Sudah tentu dengan ketenangan air muka Shuib memberikan gambaran kepada kita yang dia memang berserah dengan ketentuan itu, apatah lagi segala kebaikan Allahy4rham isterinya menjadi sebutan sebaik dia meningg4l dunia.

Situasi ini mengingatkan saya kepada kata-kata seorang pemandu syarikat tempat saya bekerja sebelum ini.

“Bang, ada kes jen4yah ni. Orang m4ti dibvnuh. Boleh pandu laju sikit?” Jawapan dia bukan baiklah, atau enggan kerana t4kut kena samn atau kemal4ngan tetapi: “Apa yang hendak dikej4rkan, yang m4ti biarlah dia m4ti, kita yang ada ni kena teruskan hidup.”

Walaupun ketika itu kedengaran seperti lvcu, tetapi jika difikirkan ada benar dengan kata-kata itu walaupun dia hanya seorang pemandu kerana Islam mengaj4r kita melihat kepada apa yang diucapkan bukan siapa yang mengucapkan.

Buat Shuib, pasti ketika ini ada pihak yang sedang memerhatikan anda kerana h4rta dan bukannya cara diperoleh ketika saudara melalui saat sukar bersama arw4h Siti Sarah.

Berpeganglah kepada janj1 yang telah saudara ikr5rkan baru-baru ini. Bukan ingin menyibuk, tetapi ia lebih kepada kata-kata nasihat rakan media kepada artis yang dikenali dengan sifat senang didekati dan sentiasa berbuat kebaikan.

Dengan ke$ kem4tian melebihi 11,000 ketika ini, apa lagi yang kita harapkan dengan suasana kehidupan ketika ini?

Yang ada hanya berita kem4tian, bunu.h diri, g.ila kuas̷a, sal̷ah-menyal̷ah dan kesukaran.

Kredit: updatenews

Sumber: j.bon tik tok Via transformasi

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini