[VIDEO] D̷atuk Seri Nazir Razak Cuba Jadi Pem̷andu e-h̷ailing, Dapat RM67.00 Dalam Masa 4 Jam

Datuk Seri Nazir Razak, anak lelaki bongsu Perdana Menteri Kedua, Tun Abdul Razak dan tokoh perbankan Malaysia baru-baru ini mencuba sesuatu yang di luar kebiasaan dia menggunakan merasai sendiri pengalaman menjadi pemandu perkhidmatan terbaharu Airasia Ride.

Perkhidmatan yang baru dilancarkan sebulan lepas ini difahamkan sudah mula diterima lebih 5,000 permoh0nan dan pada 31 Ogos lalu, Datuk Seri Nazir sendiri mencuba nasib menjadi pemandu selama 4 jam untuk pengguna sebilangan ramai penumpang yang boleh.

Di dalam video berdurasi selama hampir 9 minit yang dimuat naik di laman YouTube airasia Super App, melihat Datuk Seri Nazir meluangkan masa bersama-sama rakyat Malaysia sambil bersembang mengenai Kemerdekaan, negara Malaysia, kewangan dan bercerita mengenai impian bapa dia untuk negara Malaysia.

Memetik laporan DagangNews, Datuk Seri Nazir mengatakan bahawa pengalaman bertugas sebagai pemandu e-hailing adalah sesuatu yang menyeronokkan. Selama 4 jam, dia berjaya memperoleh sebanyak RM67.00 dan dia mengatakan jika dia bekerja sepenuh masa, dia mungkin akan memperoleh pendapatan sekitar RM200 dan RM250 sehari.

“Jika saya memerlukan masa lapang, saya pasti akan meminta Tan Sri Tony untuk mengetahui saya memandu lagi untuk merasai pengalaman meraih pendapatan dan tip untuk perkhidmatan terbaik selain perbualan yang menarik,” katanya.

Airasia Ride dilancarkan oleh AirAsia pada bulan lalu dan dapat diakses melalui Super App yang juga menyediakan perkhidmatan penghantaran makanan, belanja, hotel dan tempahan. Difahamkan aplikasi ini bakal bersaing dengan Grab dan perkhidmatan atas talian yang lain.

Buat masa ini, AirAsia Ride hanya tersedia di Kuala Lumpur dan Selangor, perkhidmatan ini akan dilancarkan ke negeri lain seperti Pulau Pinang, Kelantan, Melaka, Johor, Sabah dan Sarawak pada akhir tahun ini. Jalan, perkhidmatan ini sudah mula dilancarkan di Langkawi bermula 16 September.

Menurut Amanda Woo, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Super App, mereka juga mempunyai pilihan untuk menawarkan AirAsia Ride di negara-negara ASEAN lain seperti Thailand dan Indonesia di masa depan.

VIdeo:

Kaedah Airasia Ride dengan cara yang sama seperti perkhidmatan e-hailing yang lain, namun berbeza ketara yang cuba dibuat oleh Airasia Ride antaranya adalah pelanggan boleh memilih pemandu pilihan mereka dengan perincian yang lebih teliti seperti jarak pandu arah dan pemandu pemandu.

Jom sama2 join group ni .. Khas untuk sama2 kita kongsi menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Sertai -> Klik Disini

SUmber Asal: & video dipetik dari The V0cket, Youtube AirAsia App

Kredit: Mytv Viral