[VIDEO] Beli Baju RM1500 ‘Dapat’ Jagung Bvruk, Lelaki Ini Luah Kekecew4an Terhadap Pekerja Servis Kurier

Sejak semalam kec0h dalam industri bundle tempatan apabila seorang lelaki yang juga menjual barangan pakaian bundle luah kekecewaan setelah baju yang dibeli daripada rakan beliau diterima dalam keadaan keadaan yang ‘berbeza’.

Sebagaimana perk0ngsian dari portal The V0cket, melalui Twitter seorang mngsa iaitu AidilLatifff, beliau meluahkan kekecewaan terhadap pihak kurier J&T Setapak yang sepatutnya bertanggungjawab dengan tidak mengambil barangan pelanggan.

Lebih mengej0tkan, beliau yang sepatutnya menerima pakaian yang dibeli bernilai RM1,500 oleh rakan beliau telah menerima parcel double tracking berisi jagung buruk bertarikh 22 Julai 2021 lalu.

Isu yang berlaku turut mendesak beliau memuat naik sebuah video dalam menjelaskan isu yang berlaku melibatkan kurier J&T cawangan Setapak. Beliau juga turut membuat lap0ran polis terhadap isu yang berlaku.

Jika dapat dilihat menerusi gambar yang dik0ngsikan, penerima berkenaan telah menerima barangan dengan alamat yang berbeza daripada alamat sebenar beliau.

Mngsa Aidil Latif dalam video beliau sebaliknya tidak menyalahkan pihak penjual kerana cukup kenal dan yakin dengan kejujuran pihak penjual. Malah, beliau yang kerap berurusan dengan pihak penjual berkenaan turut memaklumkan penjual tersebut turut menunjukkan gambar dan video barangan sebelum membuat penghantaran.

Warganet lain turut meluahkan isu melibatkan kurier J&T

Difahamkan isu ini tidak hanya berlaku secara kebetulan atau kecuaian, terdapat para warganet yang mengadu turut mengalami situasi yang sama menerusi cawangan J&T Setapak.

Terdapat juga warganet yang memesan muruku dan menerimanya dalam keadaan muruku berbaki separuh balang manakala penutupnya pula sekadar digantikan oleh bubble wrap.

Menurut perk0ngsian terbaru daripada Aidil Latif, video luahan kekecewaan beliau terhadap kurier J&T cawangan Setapak telah diturunkan berikutan merupakan jumlah report yang tinggi di Instagram.

Setakat artikel ditulis, pihak J&T masih belum mengeluarkan sebarang jawapan rasmi terhadap isu yang berlaku. Diharap isu yang sama tidak lagi berulang buat pengguna lain yang menggunakan servis kurier ini.

SUmber: V0cket, Twitter AidilLatifff

Kredit: Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini