[VIDEO] Angk̷ara Bereb̷ut P̷am Miny̷ak, Penungg̷ang Motosik̷al S̷anggup P̷uk̷ul Warg̷a Em̷as Guna Top̷i Keled̷ar

Pada lewat hari semalam, tuIar rakaman video CCTV di mana seorang lelaki memuk0l seorang warga emas. Kejadian tersebut dipercayai berlaku di Stesen Minyak Shell Tol Jalan Duta.

Pada awal rakaman video tersebut, mngsa yang memandu Proton Perdana serta penunggang motosikal terbabit dilihat bergerak seiringan menuju ke pam minyak yang sama sebelum warga emas terbabit memberhentikan keretanya di pam minyak tersebut.

Setelah warga emas keluar daripada keretanya, penunggang motosikal itu meIuru ke arahnya lalu berlaku pertngkaran kecil di antara kedua-dua belah pihak. Sejurus selepas itu, penunggang motosikal membuka topi keledar yang dipakainya lalu memuk0l pada bahagian kepala warga emas tersebut.

Lalu, warga emas itu kelihatan terjat0h dan seorang orang awam dan pekerja stesen minyak menghampiri tempat kejadian untuk melihat keadaan si mngsa. Selepas memuk0l warga emas, penunggang motosikal itu dirakam melarikan diri daripada tempat kejadian seperti dia tidak melakukan apa-apa kesaIahan.

Rakaman video CCTV itu telah mengundang orang ramai mengecam tindakan ‘kurang sabar’ penunggang motosikal terbabit sehingga menyebabkan warga emas itu jat0h rebah di tempat kejadian.

VIDEO:

View this post on Instagram

A post shared by careta (@careta_malaysia)

Orang ramai berharap agar pihak PDRM dapat mengesan dan mendkwa penunggang motosikal terbabit ke muka pengadilan kerana mencderakan warga emas gara-gara tidak dapat bersabar hanya seketika.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video diambil dari The V0cket, Instagram Careta Malaysia

Kredit: Mytv Viral