[Vide0] “Tiada lockd0wn lama-lama…” – Wardina Cerita Cara Australia Jaga Rakyat P4sca C0VID-19

Selebriti Wardina Saffiyah berkongsi cara kerajaan Australia mengek4ng C0VID-19 dan kes4n samping4n selepas wab4k itu meng4ncam negara terbabit.

Menerusi sesi perkongsian bersama ahli politik Anfaal Saari, Wardina memberitahu kerajaan Australia sentiasa p3ka untuk memb4ntu rakyat terutama yang terjej4s akibat C0VID-19.

“Kita orang tiada lockd0wn lama-lama. Apabila kita melakukan lockd0wn yang betul, dan m4mpu meng4wal kes, kita boleh kembali menjal4nkan rut1n harian seperti biasa.

“Bagaimana kami sukses adalah apabila v1rus tersebut dikek4ng sebelum ia mereb4k. Sebab kalau dah terlalu banyak yang terj4ngkit, memang tidak boleh berbuat apa,” katanya.

VIDEO:

@anfaalsaari

Wardina kongsi bagaimana Australia mengawal penularan Covid-19 #tiktokwanita #kitajagakita #malaysiabelumbebascovid19

♬ original sound – Anfaal Saari – Anfaal Saari

Wardina yang menetap di Australia sejak 2014 bagaimanapun menegask4n orang ramai tidak seharusnya memb4nding-b4ndingkan negara tersebut dan Malaysia kerana Australia negara yang kaya.

“Mereka (Australia) m4mpu. Mereka mewujudkan pakej st1mulus sekitar AUS$130 bilion.

“Setiap dua minggu, orang yang hil4ng kerja akan menerima wang daripada kerajaan. Bil h0spital pun akan dilun4skan oleh kerajaan.

“Selain itu, Perdana Menteri Australia, Scott Morisson turut bekerjasama dengan parti pemb4ngkang untuk memb3ndung C0VID-19,” ujarnya.

Sumber : GEMPAKK

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini