[VIDE̷O] Wanit̷a Pu̷as Akh̷irnya Dapat HaI̷ang Pem̷andu Daripada Red̷ah T̷ol Secara Percuma

Walaupun pada minggu lalu tuIar rakaman video sebuah Honda City gagal menghimpit rapat kenderaan lain untuk mengelak membayar tol, nampaknya perangai tersebut telah ‘berjngkit’ pada pemandu kenderaan lain pula.

Seorang wanita telah memuat naik video dashcam di TikTok bagaimana dia telah berjaya menghaIang sebuah Proton Waja yang bersungguh-sungguh menghimpit rapat keretanya kerana mahu mengelak bayar tol.

T0NT0N VIDEO DI BAWAH

“Pandai lah kau,” kata kawan wanita ini di sebelah.

“Memanglah aku pandai sebab aku dah nampak dia rapat,” jawab wanita tersebut yang bangga dengan tindakan pantas yang dibuat olehnya.

Menurut wanita ini, dia sudah perasan Proton Waja memandu secara pelik di belakang keretanya. Jadi dia telah bersiap-sedia memperlahankan kenderaan sehingga tiang tol tertutup untuk menghaIang kereta Proton Waja daripada menggunakan tol secara ‘percuma’.

Orang ramai memuji tindakan wanita ini kerana berani menghaIang pemandu Proton Waja yang tidak bertanggungjawab tersebut. Para warganet turut bersetuju perbuatan mengelak membayar tol tidak boleh dijadikan satu normalisasi di kalangan masyarakat kerana ia boleh merugikan pelbagai pihak.

VIDEO: Klik disini jika tiada dibawah

Jika tersaIah kawal antara pedal minyak dan brek, ia boleh menyebabkan kemaIangan ketika kereta menghimpit terlalu rapat semata-mata mahu menggunakan tol secara percuma.

SUmber Asal: V0cket, TikTok jannahalias_sofea

Kredit: Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini