“H̷arta Bend̷a Jangan Di Ungk̷it”– Vide̷o Seor̷ang Ayah Titip Pesanan Untuk An̷ak Perempu̷an B̷akal Berk̷ahwin Und̷ang Seb̷ak

Di TikTok, video seorang bapa yang menitipkan pesanan serta merestui anaknya yang bakal mendirikan rumah tangga membuatkan warganet seb4k.

Minta restu untuk kahwin

Menerusi video yang dimuat naik oleh Fyfa09, dia berkongsi momen tersebut ketika meminta restu daripada bapanya untuk mendirikan rumah tangga. Situasi bertukar menjadi seb4k apabila bapanya mula memberikan beberapa pesanan sebelum mengalirkan air m4ta.

Ayah restu. Kamu jangan bagi ayah berd0sa. Kamu dah nak jadi isteri orang taatilah suami kamu.

Bapanya turut menyatakan bahawa dia menghalalkan segalanya dan menasihatkan anaknya supaya jangan mengungkit soal harta benda jika berg4duh kelak.

Video:

Ayah halalkan segalanya. Angah minta restu. Rumah tangga ni hidup jauh bukan sekejap, sampai m4ti sampai akh1rat. Syurga kamu. Ayah maafkan. Tak apa ayah restu supaya kamu bahagia dunia akh1rat.

Dalam pada itu, wanita berkenaan berharap agar orang ramai mengambil nasihat bapanya itu supaya menjadi pengajaran. Video berdurasi 14 saat itu meraih lebih dua juta tontonan dan mendapat lebih 305 ribu tanda suka di TikTok.

Komen netizen:

Sumber: Oh Bulan

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini