[VIDE̷O] Kecew̷a Hasil Kek Berh̷arga RM10,000 ‘R̷apuh’, Luah̷an Usahaw̷an Ini R̷aih Simp̷ati Warg̷anet

Baru-baru ini ada satu usahawan rempah oden viraI di aplikasi TikTok? Katanya usahawan tersebut belanja RM10 ribu untuk kek sempena majlis gender reveal anaknya yang ke-4 tapi hasilnya sungguh menghampakan.

Usahawan yang dimaksudkan tidak lain tidak bukan, Cek Yana iaitu pengasas kepada Masak-Masak CekYana. Ala, pemilik kepada rempah oden viral yang banyak youtuber dan tiktokers buat review “mukbang” tu.

BOLEH TONTON VIDEO DI BAWAH

Majlis gender reveal bertukar tragedi!

Bakal menimang cahaya mata perempuan yang pertama, ibu mana yang tak teruja nak sambut kelahiran bayi perempuan sulung dalam keluarga yang dah ditunggu-tunggu sekian lama.

Maka tidak hairanlah, ibu kepada 3 cahaya mata lelaki ini sanggup berbelanja besar untuk sambutan majlis gender reveal tersebut.

Betul kata orang, malang tidak berbau. Majlis istimewa yang diharapkan menjadi kenangan manis dan terindah buat usahawan tersebut bertukar menjadi satu trgedi apabila dirinya terkej0t besar kerana kek yang ditempah, indah khabar daripada rupa.

Siapa sahaja yang tidak terkilan dan kecewa apabila kek yang diterima lain benar hasilnya. Tidak sama langsung dengan lakaran. Kalau kami pun confirm melenting. Ye la! Harga kek bukan murah, RM10,000 ya.

Merasakan dirinya dit!pu dan kek yang diterima tidak setimpal dengan wang yang telah dibelanjakan, CekYana berk0ngsi momen tersebut dengan pengikutnya di aplikasi TikTok untuk mengelakkan situasi tersebut berulang kembali.

Kek macam budak form 1 pun boleh buat- Warganet
Rata-rata warganet juga tidak berpuas hati melihat kek yang dihasilkan. Bukan apa, hasilnya lain sangat berbanding dengan apa yang dijanjikan.

Sepatutnya kek yang dihasilkan menyerupai Istana Melayu dan Istana Korea tapi boleh pula baker main tampal sahaja gambar Istana Melayu dan Istana Korea. Dah la tu, kek rapuh bila dipot0ng. Tak moist langsung.

VIDEO:

Tetap teruskan upacara gender reveal
Walaupun kecewa, majlis tetap diteruskan dan CekYana mengumumkan jantina anaknya secara live di Facebook dan Tiktok. Bukan itu sahaja, dalam masa yang sama CekYana juga telah bernazar untuk menaja dua orang pengikutnya untuk bersalin di hospital swasta Andorra jika mereka turut mendapat anak perempuan.

Selain itu, lima ibu hamil bertuah turut dipilih untuk memenangi hadiah wang tunai bernilai RM500.

Dalam majlis tersebut, CekYana turut melancarkan produk terbaharu keluaran Masak Masak CekYana, iaitu rempah Odeen Kimchi dan Sup Steamboat. Jika sebelum ini, rempah odeen hanya ada 2 perisa iaitu rempah Odeen Original dan Extra Hot Spicy, sekarang CekYana tambah 2 lagi variasi rasa baru untuk anda semua.

Menurut CekYana, dia berharap dengan adanya empat jenis rempah kuah odeen, anda boleh pilih mana satu rempah yang betul-betul kena dengan tekak anda. Jadi, bila anda makan, anda puas hati dan rasa nak repeat lagi.

Lebih istimewa, sempena majlis ini juga CekYana share butiran Peraduan Happy Hour Sale dimana pelanggan setia rempah odeen viraI yang membuat pembelian minima RM29 berpeluang memenangi pelbagai hadiah awesome termasuklah iPhone 13, dishwasher Toshiba dan banyak lagi.

Lancarkan produk baru

Nak tahu butiran lanjut mengenai peraduan ini, anda boleh klik link ini. Bagi anda yang teringin nak cuba produk keluaran CekYana, anda boleh dapatkan produk-produk keluaran Masak-Masak CekYana melalui ejen sah dan HQ Masak-Masak CekYana.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber: dan video diambil dari The V0cket,Instagram masakmasakcheyana

Kredit: Mytv Viral