[VIDE̷O] “Bila Dah Kena Baru Tahu..” – Akui Pernah Jadi Antiv̷aksin, Abang Siti Sarah Moh0n Maaf Pada Frontliners

Umum sedia maklum keadaan abang kepada Allahyrhamah Siti Sarah Raissuddin, Ahmad Firdous Raisuddin, 40, yang bertar0ng meIawan C0VID-19 pada Ogos lalu.

Namun baru baru ini, Firdous tampil membuat permoh0nan maaf secara terbuka menerusi siaran langsung di Facebook miliknya.

Difahamkan, Firdous memoh0n maaf kepada seluruh petugas barisan hadapan dan memberikan penghargaan kepada mereka yang bertungkus lumus menyeIamatkan nyawanya.

Menerusi siaran langsung diadakan Firdous mengakui pernah terikut dengan dakyah antivaksin.

“Pada mereka yang saya pernah tulis pembun0hlah, apalah, saya moh0n maaf banyak-banyak pada doktor dan berterima kasih.

“Mereka bertungkus lumus menyeIamatkan nyawa saya ni. Frontliners yang menjaga di ICU saya. Yang kita ni kata nurse tu nak bun0h kita. Itulah, bila dah kena baru tahu. Baru rasa teruklah kita ni menyebar benda tak benar. Tak baik, padahal dia yang toIong kita.

“Yang mana orang kata saya antivaksin, tak apalah, itu pengalaman dan pengajaran untuk saya. Saya terima kcaman itu semua.

“Saya berterung terang, walaupun sebelum ini saya antara pengikut antivaksin tapi apabila dah terkena jngkitan baru saya tahu perit untuk meIawan C0VID-19,” katanya.

Dalam pada itu, Firdous berjanji akan menerima vaksin setelah sembuh dan turut menekankan orang ramai akan kepentingan vaksin.

“Insya-Allah bila dah sihat, saya akan ambil vaksin sebab bila kena C0VID walaupun level 1 atau dua, anda boleh jngkit pada orang lain,” katanya lagi.

Sebelum ini, Firdous dijngkiti C0VID-19 pada awal Ogos lalu dan dirawat di Hospital Serdang sebelum dipindahkan ke Pusat Perubatan Pantai di Bangsar untuk rawatan selanjutnya.

Firdous bersama keluarga disahkan positif C0VID-19 penghujung Julai lalu dan wabak itu telah mengakibatkan adiknya, penyanyi Siti Sarah dan pembantu rumah meninggaI dunia.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber: Xtra, Twitter | Via Mytv Viral