[VIDE̷O] 18 Penunt̷ut UPNM Didap̷ati Bersal̷ah, Ini L̷uahan Kelu̷arga Allahy̷arham Zulfarhan

“Saya sudah maafkan mereka”. Itu luahan ayah pelajar Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Zulfarhan Osman Zulkarnain.

Zulkarnain Idros, 57, berkata, meskipun berat untuk dia memaafkan dan sukar melupakan apa yang telah berlaku, beliau menghormati namun segala keputusan yang telah ditetapkan pihak mhkamah.

“Saya maafkan kesemua mereka…,” katanya ketika ditemui lobi Kompleks Mhkamah Kuala Lumpur selepas keputusan kes itu di sini sebentar tadi.

Bagaimanapun menurut Zulkarnain apa yang membuatkan beliau terkilan tertud0h dan keluarga tidak datang berjumpanya ataupun untuk meminta maaf.

“Keluarga tertud0h mahupun tertud0h langsung tidak datang berjumpa saya dan isteri untuk meminta maaf kepada kami. Seolah-olah seperti anak saya pula yang bersaIah,” ujarnya.

Tambahnya, beliau berterima kasih kepada pihak mhkamah yang telah menjat0hkan huk0man yang setimpal kepada semua tertud0h.

Mengulas lanjut, Zulkarnain berkata, apa yang penting, beliau berharap orang ramai mengambil iktibar terhadap kes yang terjadi kerana impaknya amat besar.

“Saya pesan kepada masyarakat supaya, jauhi sifat membuIi, kerana ia akan memberi kesan kepada keluarga. Saya kehilangan anak sulung saya, anak-anak kehilangan abang sulung, serta idola mereka, sememangnya perkara seperti akan memberi kesan kepada saya dan keluarga seumur hidup kami,” katanya lagi.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video diambil dari MYKMU, K! Online | Via Mytv Viral