Usia Cecah 73 Tahun, S.Atan Akui Jaga Kualiti Tidur & Hanya Ambil Makanan Berat Sehari Hanya Sekali Untuk Kekal Sihat

Sempena dengan ulang tahun kelahiran komposer dan penerbit album S Atan yang ke-73, isterinya Norizan Yeob, 58, berbesar hati atas sambutan dan bersyukur kerana dikurniakan suami yang baik dan bertanggungjawab.

Berterima kasih atas sokongan daripada semua pihak terhadap suami tercinta, Norizan terharu kerana sikap positif yang dimiliki S Atan membuatkan ramai yang menyenangi personaIiti figura hebat itu dari dahulu hingga kini.

“Sebagai isteri sudah tentulah saya melihat kesungguhannya untuk terus membahagiakan keluarga sebagai suatu anugerah.

Bagaimanapun, ada satu sikap yang saya nampak ialah dia ni suka gembirakan kawan-kawan sekeliling.

“Pernah dia pinjamkan duit, demi untuk kesenangan orang lain. Memang dia nak sangat membahagiakan kawan dia. Sampaikan ada ketikanya saya sendiri rasa peIik dengan suami sendiri.

“Kadang-kadang saya ada cakap kepadanya, tak boleh begini. Nanti orang akan fikir lain. Cuma itulah… dia suka tengok orang lain bahagia. Tapi kami tidak pernah terfikir pun untuk dapat baIasan daripada apa yang dilakukan.

“Malah bila adanya sambutan hari jadi yang dianjurkan khas kepada suami, saya bagi pihaknya rasa syukur dan terharu dan berterima kasih.

“Ramai rakan artis, sahabat dan peminat yang hadir termasuk dari Singapura meski ada yang awal-awal lagi beritahu tak berkesempatan untuk datang atas kekangan tersendiri, akan tetapi kami memahami. Cuma atas kapasiti yang terhad, saya pun nak mohon maaf,” katanya.

Sementara itu, ditanya rahsia masih tampak kuat sehingga ke hari ini, S Atan yang juga bapa saudara kepada pengarah muzik, Datuk Ramli MS bersyukur dengan kekuatan yang dikurniakan Allah SWT.

“Alhamdulillah, tiada apa rahsia pun sebenarnya. Cuma saya kalau ambil makanan (berat) sekali sehari sudah cukup. Begitu juga dengan kualiti tidur.

“Cuma, mata kiri saya sahaja yang sudah tidak boleh melihat. Hanya bergantung kepada mata disebeIah kanan sahaja,” ujarnya.

S Atan berkata demikian ketika ditemui pada Majlis Sambutan Hari Jadinya Yang Ke-73 di Hotel Royal Chulan Damansara, baru-baru ini.

Sementara itu, ahli pernigaaan Datuk Seri Rohaizat Musa, 46, yang sudi menganjurkan sambutan berkenaan sebagai ‘hadiah’ menyatakan rasa gembira kerana majlis berjalan lancar seperti apa yang dirancangkan sebelum ini.

“Kalau boleh, saya mahu ulang tahunnya kali ini menjadi satu momen yang bermakna, jadi kenangan terindah. Malah kalau kita lihat, ramai selebriti senior hadir yang secara tak langsung menunjukkan wujudnya satu perhubungan yang baik dengan dia. Saya dan isteri pun meminati karya-karyanya,” katanya.

Terdahulu pada 14 Mei lalu, sebuah konsert tribut istimewa dianjurkan khas bagi menghargai jasa lebih empat dekad S Atan dalam mewarnai industri muzik tempatan mdenerusi barisan lagu-laguraya yang menggamit memori.

Konsert Cahaya Aidilfitri – A tribute to S. Atan bersama Orkestra Filharmonik Malaysia (MPO) dengan pimpinan konduktor, Ahmad Muriz Che Rose itu turut diserikan dengan persembahan daripada tiga penyanyi hebat iaitu Datuk Jamal Abdillah, Jay Jay dan Azlina Aziz.

Sumber URTV

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI), Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini