[VIDE̷O] Ul̷ar Sawa 50kg Sembuny̷i Di Sil̷ing Tand̷as Rumah Keluarg̷a Zoey Rahman

Pelakon dan pengacara Zoey Rahman, mengaku terkej0t dengan penemuan seekor ular sawa seberat 50 kilogram, semalam, di kediaman keluarganya di Besut, Terengganu.

Zoey dihubungi berkata keberadaan ular sawa itu yang bersembunyi di siling tandas bahagian belakang dalam rumahnya difahamkan sejak dua minggu lalu.

“Mujur tandas itu jarang digunakan oleh ahli keluarga saya. Cuma, semalam ayah saya masuk ke tandas berkenaan untuk mengambil barang dan mendapati terlalu banyak debu di lantai walaupun persekitarannya bersih.

“Jadi, ayah berasa curiga dan memanggil bapa saudara yang tinggal berdekatan untuk memeriksa keadaan siling tandas itu. Bila disuluh dengan lampu, baru nampak ada seekor ular sawa berlingkar di situ.

“Ayah saya terus menghubungi Angkatan Pertahanan Awam (APM) untuk datang ke rumah menngkap ular sawa berkenaan. Selepas ditngkap, tak sangka ia agak besar dan dianggar seberat 50 kilogram,” katanya kepada Harian Metro.

Zoey berkata ular sawa itu mungkin datangnya dari kawasan semak berdekatan di belakang rumah kerana berhampiran sungai dan ada dusun buah-buahan.

“Biasalah, kawasan rumah kampung. Semak sikit-sikit mesti ada, ditambah dusun buah-buahan lagi. Apapun, saya bersyukur ular sawa itu sudah ditngkap oleh pihak APM semalam.

“Kalau tidak risau juga dengan keselamatan ibu bapa serta abang saya bersama keluarganya yang duduk dalam rumah itu. Situasi keberadaan ular sawa terbabit sangat mengej0tkan,” katanya.

Zoey atau nama sebenarnya Mohd Hairey Azhar Abd Rahman berkata dia mengucapkan berbanyak terima kasih kepada pihak APM kerana tindakan pantas dan segera dilakukan untuk menngkap ular sawa berkenaan.

Menurut Zoey, dia tidak tahu ke mana ular sawa berkenaan dihantar dan dilepaskan pihak APM. Apapun, Zoey turut berk0ngsi video penngkapan ular sawa berkenaan di Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by ZOEY RAHMAN (@zoeyrahman)

View this post on Instagram

A post shared by ZOEY RAHMAN (@zoeyrahman)

Rata-rata pengikutnya dan warganet yangmenont0n video itu meluahkan rasa bimbang terhadap keselamatan keluarga Zoey termasuk ramai mendoakan agar semua yang tinggal di rumah itu terus dilindungi Allah SWT dari segala bhaya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video diambil dari MYKMU, HM, Instagram Zoey Rahman

Kredit: Mytv Viral