Uji4n Berat Buat UstazEbit Lew,Insan Tercinta Ayah Kesayangan Baru Sahaja Menghembvs Nafas Terakhlr.Ini Kata Kata Ustaz EbitLew

Innalillahi wa inna ilaihi rajiun. Bapak saya yang tercinta baru sahaja menlnggal dunia. Ya Allah beratnya rasa ujlan ini. I love you bapak. Bapak pergi dulu. Nanti ebit sampai yer. Ya Allah ampunilah bapak. Sayangilah beliau, rahmatilah beliau,hadiahkan syurga Firdaus untuk beliau. Ya Allah temukanlah bapak dengan mak dekat sana. Letakkanlah mereka bersama. Ya Allah,inilah ayahku yang sangat baik. Terima kasih pinjamkan dirinya untukku.

Saya dalam perjalanan ke Gleanagle H0spital untuk bawa jenzh ayah untuk dimandikan di Masjid Bandar Baru Ampang. Kemudian terus bawa ke Muadzam Shah Pahang. Pohon doakan buat ayah saya dan

hadiahkan AlFatihah..

Ustaz Ebit Lew Kini Diujl!! Knser Ayah Tah4p Empat,D0ktor Cakap Menanti Hari Je!! Dapat Kebenaran Tengok Ayah.Ini Kata Kata Ustaz Ebit Lew Yang Mervntum Hati Undng Rasa Seb4k,Doa Kan Ayah Uztaz Ebit Lew

Ustaz Ebit Lew Diuji Lagi Sekali

Pohon doakan buat ayah saya ya. Dr kata knser pervt last stage. Menanti hari. Knser dah mereb4k semua. Semoga Allah mudahkan buat ayah saya. Dapat izin tengok sekali je dan sekejap tapi full ppe dan test c0vld neg4tif. Terima kasih kkm. Lama lagi kvarantln. Maafkan ebit ye bapak. Ebit tak dapat jaga disaat begini. Terima kasih adik beradik semua yang menjaga. Terima kasih semua yang mendoakan.

Hari tu masa sedar ayah saya cakap. Teruskan kerja sempurnakan mlsi membntu. Ya Allah angkatkanlah sakit dari ayah saya. Berilah yang terbaik buatnya. Ebit sayang mak. Ebit sayang bapak sampai bila-bila. Mak dah pergi dulu. Rindu mak. Rindu bapak. Terima kasih bapak atas segalanya. Ya Allah jika ada pahala atas sedikit kebaikan yang kulakukan. Alu hadiahkan semuanya buat bapak. Hilngkanlah sakitnya. Jngnlah bapak rasa saklt tu. Terima kasih ya Allah.

Posting Asal

Sumber: fb ebit lew

Terdahulu…
‘Ayah pesan sempurnakan kerja di sana kerana Allah’ – Ebit Lew mohon doakan bapa terl4ntar saklt

KUALA LUMPUR: Pendkwah bebas, Ustaz Ebit Lew berkongsi di media sosi4lnya tentang berita terbaharu bapanya.

Menerusi hantaran terbaharu di akaun Instagram, Ebit memaklumkan status kesihatan bapanya yang kini berada pada tahap kurang memuaskan dan dijaga oleh abangnya.

“Pohon doakan ye. S4kit ayah semakin berat. Sekarang di h0spital di jaga oleh abang saya. Pohon doakan Allah hilngkan rasa sakltnya dan beri cepat sembuh,” kata Ebit dalam hantarannya yang dimuat naik pada Jumaat.

“Ya Allah…. sembvhkanlah ayah ku. Bila call ayah masa sedar, ayah cakap sempurnakan kerja di sana kerana Allah. Hidup ini satu perjuangan. Kadang dah tak sedar sangat. Ya Allah…

“Insya-Allah akan balik dalam masa terdekat. Doakan yer semuanya,” tulisnya.

Difahamkan, pemdakwah kesayangan ramai ini dipercayai masih berada di Mesir kerana melaksanakan misi kemanusiaan di G4za.

Ebit berlepas ke Mesir pada 25 Mei lalu untuk menjayakan misi bntuan kemanusiaan dengan menyampaikan sumbangan kepada rkyat Pal3stln yang terjejas akibat penlndasan dan ser4ngan Isr4el.

Terdahulu, Mnteri Luar, Datuk Seri Hishammuddin Hussein memaklumkan, mlsi kemanusiaan Ebit dan deleg4sinya itu berjalan dengan lancar dan sentiasa memberikan perkembangan tentang misi tersebut.

Timbalan Memnteri Luar, Datuk Kamaruddin Jaffar berkata pendkwah berkenaan ke Mesir untuk misi tersebut bermula 25 Mei hingga 30 Mei 2021.

Sumber: Astroawani

Olahan Oleh: Team Walla

Via F-uh. Com

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini