Ucapan ‘Terima Kasih’ Abang AmbuIans Kepada Pemandu Triton Buat Orang Ramai Ters3ntuh [VIDEO]

Sejak kewujudan aplikasi TikTok, ramai orang berkongsi video-video yang terakam semasa meIakukan tugasan sebagai satu kenangan atau pengajaran kepada orang ramai.

Jika sebelum ini ramai pemandu ambuIans terpksa berhadapan dengan pemandu lain yang tidak beretika dengan mengh!mpit rapat dari belakang atau menghalang laluan di hadapan, lain pula pengalaman seorang abang ambuIans pada kali ini.

Baru-baru ini ada seorang pemandu ambuIans telah berkongsi rakaman video sebuah pacuan empat roda Mitsubishi Triton telah membantu ambuIans ‘membuka jalan’ bagi memudahkan ambuIans ini menuju ke lokasi dengan lebih lancar dan cepat.

Video:

Perkongsian video tersebut telah mendapat lebih 150,000 tontonan dan 500 komen daripada orang ramai. Mereka menyatakan sangat berbangga dengan tind4kan pemandu Triton tersebut.

Pada masa sama juga, orang ramai berasa terharu apabila pemandu ambuIans mengucapkan terima kasih kepada pemandu Triton kerana memudahkan perjalanannya.

Ada juga diantara mereka yang baru tahu bahawa selain mempunyai siren pada sebuah van ambuIans, ia turut dilengkapi dengan pembesar suara untuk membuat pengumuman.

Terima kasih diucapkan kepada pemandu Triton tersebut kerana membantu melancarkan perjalanan abang ambuIans ini supaya dapat sampai ke destinasi dengan lebih cepat.

Semoga perkongsian video oleh abang ambulans ini dapat beri kesedaran kepada orang ramai betapa pentingnya sifat bertimbang rasa untuk memberikan laluan semasa mereka di dalam situ4si kec3masan.

Sumber vocket Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini