Hil̷ang Punc̷a Rezeki, Ibu TunggaI Terp̷aksa Jual ‘Phone’ Untuk Beri An̷ak2 Makan

Ramai insan yang terke$an $ejak pelak$anaan Perint.ah Kawal.an Pergerak.an yang diarahkan oleh pihak kerajaan bagi membend.ung penular.an C0V1D-19.

Lebih menyed1hkan apabila ada yang hilang punc.a pendapatan dan terpak$a mengikat perut kerana tidak berkemampuan untuk membeli barang keperluan.

Begitulah seperti kisah sebuah keluarga yang kehilang.an punca pendapatan dikongsikan oleh seorang pengguna TikTok yang dikenali sebagai Shahril.

Ibu berk0rban untuk anak2
Menerusi video berkenaan, kelihatan lelaki itu disapa oleh seorang wanita yang menaiki motosikal ketika dia sedang berehat.

Menurut Shahril, wanita terbabit menawarkan untuk menjual telefon bimbit bagi membeli makanan dan minuman untuk anak-anaknya.

Difahamkan lagi, ibu tunggal kepada 4 orang cahaya mata itu memberitahu bahawa dia dan anak-anaknya masih belum makan sejak pagi lagi.

Pekerjaan terjeja$ sewaktu PKP

Wanita berkenaan turut bercerita kebiasaannya dia mencari rezeki dengan cara mengambil upah mencuci rumah pelanggan namun sejak PKP ini, pekerjaannya terjejas.

Simpati akan nasib wanita tersebut, Shahril menghulurkan sedikit bantuan kepadanya dan akan menghantar bantuan susulan ke rumahnya nanti.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa simpati terhadap ibu tunggal itu dan mendoakannya dimurahkan rezeki.

Sumber: TikTok Shahril / OMM / Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini