TuIar Vide0 Per0mpak Berkopiah Di Klinik Gigi Undang Kemar4han Warganet

Walaupun terdesak ekoran pengecilan sektor ekonomi negara akibat wa bak pandemik, ianya bukanlah ‘lampu hijau’ buat orang ramai untuk melakukan aktiviti jnayah bagi meneruskan kelangsungan hidup.

Terbaharu tuIar sebuah rakaman CCTV menunjukkan tiga lelaki telah membuat r0mpakan di sebuah klinik gigi terletak di Taman Melati Utama, Setapak pada pukul 6.40 petang semalam.

VIDEO:

Ketiga-tiga per0mpak tersebut menaiki sebuah Proton Saga sebelum memberhentikan kereta berhampiran dengan pintu masuk klinik tersebut. Kemudian, salah seorang daripada mereka menuju ke pintu masuk serta berpura-pura bertanya sesuatu kepada staf klinik tersebut bagi ‘membuka laluan’ kepada per0mpak yang lain.

Setelah kesemua per0mpak berjaya masuk ke dalam, barulah ‘ketua per0mpak’ yang memakai topi hitam mengarah staf klinik tersebut masuk ke kaunter untuk menyerahkan barang-barang berharga kepada mereka. Antara barangan yang telah dir0mpak ialah telefon pintar, wang tunai, gelang, jam tangan milik staf klinik dan komputer riba.

Rakaman video tersebut sudah mula tuIar dan mengundang kemarahan warganet dengan tindakan lelaki-lelaki tersebut yang tergamak untuk mer0mpak sebuah klinik gigi.

Situasi paling mendebarkan apabila staf klinik tersebut ‘terkant0i’ dengan per0mpak berkopiah semasa cuba menekan butang kecmasan yang terletak dibawah meja kaunter.

Sejurus selepas per0mpak tersebut ternampak tindakan staf klinik tersebut, dengan segera beliau memanggil ‘boss per0mpak’ untuk meninggaIkan tempat kejadian. Nasib baik per0mpak berkopiah tersebut tidak mencderakan staf klinik itu dengan menggunakan pa rang yang dibawanya.

Semasa ketiga-ketiga per0mpak cuba keluar dari klinik, staf itu menekan butang kecmasan sekali lagi untuk mengaktifkan penggera kecmasan. Sejurus penggera kecmasan berfungsi, kelihatan kesemua per0mpak bertempiaran lari memasuki kereta meninggaIkan tempat kejadian.

Setakat ini, masih tiada perkembangan lanjut mengenai ins!den r0mpakan yang terjadi. Jika anda mempunyai sebarang petunjuk atau info mengenai kejadian ini, diminta lap0rkan kepada pihak berkuasa berhampiran anda.

Sumber: V0cket, Via Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini