TuI̷ar Tidak Pak̷ai Pelitup Muk̷a Di Butik Dior, Min̷ah Saleh Ini Telah Dik0mpaun

TuIar di media sosial baru-baru ini apabila terdapat seorang minah saleh yang membuat kec0h di butik Dior, KLCC gara-gara dihaIang memasuki butik tersebut kerana tidak mahu memakai pelitup muka.

Alasan beliau yang menud0h mereka yang memakai pelitup muka merupakan k0munis dan meminta keistimewaan sebagai individu berkulit putih diberikan kepadanya jelas membuatkan para warganet berang.

Bukan itu sahaja, beliau turut dilihat melakukan perkara yang sama di Bangsar Shopping Centre (BSC) dengan bertngkar dengan pihak pengawal selepas gagal memasuki tempat berkenaan.

Terbaharu, Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Noor Dellhan Yahaya telah mengeluarkan kenyataan rasmi dengan mengenakan dua k0mpaun terhadap wanita warga asing berkenaan.

Dua k0mpaun tersebut terdiri daripada kegagalan mendaftar masuk ke premis menggunakan aplikasi MySejahtera di kawasan capaian internet yang luas manakala kesaIahan kedua pula disebabkan tidak mematuhi arahan Ketua Pengarah Kesihatan dalam memakai pelitup muka di dalam premis.

Minah Saleh ini telah dikenakan k0mpaun berjumlah RM3,000 di mana setiap satu k0mpaun berjumlah RM1,500 atas kesaIahan yang dibuat. Diharap isu ini tidak lagi berulang dalam memudahkan urusan beliau dalam memasuki premis dan juga orang ramai yang berada di kawasan sekitar.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber diambil dari The V0cket, Twitter | Via Mytv Viral