Kanak-Kanak Terpaksa Kerja Bapa Sakit Stroke, Tiada Pendapatan Hampir Kebuluran

Pastinya sesuatu yang sangat svIit jika tonggak utama keluarga dalam mencari rezeki tiba-tiba ditlmpa uji4n dengan tdak mampu untuk bekerja lagi.

Sudahlah tdak mampu untuk bekerja, sak1t yang dihidapi turut memakan modal blaya perub4tan yang besar sehingga anak yang masih kecil terpksa mengganti poslsi untuk menyara makan dan minum serta k0s perub4tan.

Kanak2 & bapa hampir kebuIvran

Hal ini samalah seperti kisah seorang kanak-kanak perempuan di Thailand apabila terpksa mer4yu diberi bntuan makan kerana dia dan bapanya yang menghid4p str0k menghampiri kebuIvran kerana terptus bekalan makanan setelah bapanya terI4ntar di katil.

Bapa sak1t str0k

Menerusi Stroryth.com merujuk kepada posting yang dibuat pengguna Faceb0ok Thailand, kanak-kanak berkenaan telah menulis bahawa kanak-kanak tersebut menjuaI bunga karangan di pinggir jalan demi menyara kehidupan mereka berdua.

id=”aswift_3_expand” tabindex=”0″ title=”Advertisement” aria-label=”Advertisement”id=”aswift_3_anchor”>Menerusi sumber juga, kanak-kanak perempuan itu terpksa berhenti dari persekoIahannya disebabkan kesmpltan hidup.

P0sting tuI4r di media soslal

Walau bagaimanapun, kesvsahan kanak-kanak tersebut telah dibntu oleh pihak kebajikan di negara berkenaan selepas p0sting yang dibuat oleh pengguna Faceb0ok terbabit tuI4r.

Semoga dengan bntuan yang telah dihulurkan oleh pihak kebajikan dan bntuan orang ramai mampu memberi sinar baru buat kanak-kanak terbabit.

Diharap juga bapanya yang terI4ntar di katil ak1bat s4kit str0k dapat kembali puIih dan meneruskan kehidupan menyara mereka dua beranak.

Sumber: stroyth.com, BD

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini