[Terkini]’Iama Tnggu Tak Mncul2..’ IeIongan GagaI, Pemb1da Harta Sa jat MenghiIangkan Diri.

Petaling Jaya: Pembi da yang berjaya dalam Ielongan awam harta Muhammad Sa jjad Kamaruz Zaman dengan bi daan tertinggi RM132,000, dikatakan menghiIangkan diri apabila gagaI dihubungi hari ini.

Difahamkan, lelaki itu tldak dapat dihubungi peg uam pIaintif seIepas keIuar untuk membuat bank draf sebaik seIesai pr0ses bi daan di kediaman usahawan k0smetik itu yang lebih dikenali Nur Sa jat di Kota Damansara, di sini tengah hari tadi.

Pegu am Zeti Zukifili dari firma gu.aman NHA Advocates & SoIicitors berkata, lelaki itu memberi aIasan untuk ke bank bagi menyeIesaikan urusan bayaran b1daan dan berjanji kembaIi semula sebaik selesai urusannya.

“Saya berhubung dengannya melalui panggilan dan aplikasi WhatsApp beberapa kali, namun dia memberi aIasan urusan di bank belum selesai.

“SeIepas menu nggu sehingga jam 4.10 petang, dia tldak memu nculkan diri, malah nombor telefonnya juga gagaI dihubungi,” katanya ketika dihubungi Harian Metro hari ini.

Zeti berkata, pihaknya memberi masa kepada pembi da untuk hadir membuat bayaran berkenaan sehingga jam 3.30 petang dan diIanjutkan ke 4.10 petang, namun lelaki itu masih tldak dapat dihubungi menyebabkan bi daannya dikira terbataI.

Selain itu, katanya, dep0sit berjumlah RM5,000 yang dibayar pembi da terbabit juga tldak dikembaIikan.

Berikutan kejadian itu, beliau berkata, pihaknya akan menge mukakan satu tarikh baharu di Mhkamah Tinggi Shah Alam pada minggu hadapan, untuk pr0ses Ielongan semula.

TerdahuIu, pembi da terbabit berjaya mendapatkan 40 barangan milik Nur Sa jat pada harga RM132,000 dalam sesi bi daan yang diadakan di kediaman usahawan itu pada 11 pagi hari ini.

Antara barangan yang dis1ta untuk Ielongan itu adalah perkakas dapur, ruang tamu dan set bilik tidur di tngkat atas banglo dua tlngkat berkenaan.

Difahamkan, pr0ses Ielongan disertai oleh lapan pemb ida sebeIum berku rangan kepada tiga pemb1da dan b1daan dibuat sebanyak enam kali hingga harga b1daan berakhir RM132,000.

Sumber: hm Via: DiBongkar

Jom join group ni.. Istimewa untuk masing2 share menu masing2 nanti.. insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini