Tengah Sy0k Tukar No Telefon ,Sekali Sang Saka Biru Dulu Datang ‘Meminang’ Dari Depan [VIDEO]

Meskipun sudah banyak iklan serta kempen kesedaran diadakan, namun masih ramai pengguna jalan raya yang berde il enggan memakai topi keledar ketika di jalan raya walhal ia untuk keselamatan diri juga. Apabila ditahan pihak p0lis, ada juga yang sering memberi alasan cuma membawa motor untuk ke kawasan berdekatan.

Sempat rakam penunggang motor tak pakai helmet…Kebetulan di lampu isyarat

Menerusi satu perkongsian di TikTok, seorang pemuda bernama Hafiszan Ismail sempat merakam aksi seorang penunggang motosikal yang tidak memakai helmet di sebuah kawasan lampu isyarat. Ketika itu, gadis yang bertudung hitam tersebut dilihat seperti sedang berborak dengan seorang pemandu lori di sebelahnya.

Tiba-tiba kereta peronda p0lis ‘p4ncung’ dari depan…On the spot kena soal

Namun sebaik sahaja lampu bertukar hijau, tiba-tiba ada sebuah kereta peronda dan juga motosikal polis langsung ‘p4ncung’ di hadapannya. Ternyata nasibnya kurang baik apabila pihak berkuasa tersebut segera menyoal si4sat betul-betul di simpang sama.

Temu duga yang tak didvga…Tapi dia steady time polis tu panggil, kalau aku dah menggeletar

Video : Hafiszan Ismail

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sama terkejut dengan perkongsian tersebut. Selain tidak menyangka pihak p0lis akan terus tahan on the spot, ramai juga yang memberi nasihat untuk menjadikan kejadian tersebut sebagai satu iktibar kepada semua.

SUmber: TikTok Hafiszan Ismail / mediamalaysia Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini