Ayam Hasilk4n Sebiji TeIur Gergasi, Isinya Terk4ndung Satu ‘Benda’ UNlK Buat Ramai K4gum

Sesiapa yang pernah atau ada bela ayam di rumah atau kampung mesti pernah ada pengalaman ayam dibela bertelur.

Kebiasannya saiz telur ayam yang biasa kita lihat adalah jenis bujur dan rata-ratanya mempunyai saiz yang lebih kurang sama jika berasal dari ibu ayam yang sama.

Tular baru-baru ini perkongsian seorang wanita yang dikenali sebagai Meg mengenai sebiji telur ayam yang dihasilkan oleh ayam yang dibelanya. Video perkongsiannya pantas menjadi tular hingga berjuta-juta tontonan kerana keunikan telur ayam berkenaan.

Teluar itu agak unik kerana saiznya yang luar biasa besar berbanding telur-telur lain yang dihasilkan oleh ibu ayam dan beratnya mencecah 150 gram.

Oleh kerana merasa kagum dan ingin tahu, wanita berkenaan mengambil keputusan untuk melihat isi kandungan dalam telur gergasi tersebut. Dia merakamkan video saat-saat dia memecahkan telur itu dan menunjukkan isinya kepada umum.

Ingin tahu apa isi telur besar ini

Namun, sebaik sahaja dia membelah telur tersebut, sesuatu yang mengejutkan berlaku kerana didapati dalam teliur besar itu berisi satu lagi telur yang mempunyai saiz yang biasa. Woww!

Video perkongsian wanita itu pun dengan pantas menjadi tular dengan rata-rata netizen melahirkan rasa kagum mereka atau ‘kejadian luar biasa’ itu.

VIDEO:

Anda pernah tak jumpa telur unik seperti ini?

Kredit: meg / sajagempak / Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini