[VIDE̷O] Tak Tah̷an Dig̷anggu, Tindak̷an Ber̷ani G̷adis Ini Menegur Lelaki Yang Mengikutinya Dapat Perh̷atian

Siapa sahaja yang tidak tak0t apabila terdapat lelaki tidak dikenali memerhati dan menggnggu ketika melakukan aktiviti di luar rumah.

Pada Selasa yang lalu, satu video di TikTok tuIar di mana seorang gadis berhadapan dan menegur lelaki yang mengikutinya berbasikal pada waktu malam.

Menerusi video gadis ini yang dikenali sebagai ‘psychomoonchildbuddy’ di TikTok psychomoonchildbuddy, dia merakam sambil bertanya lelaki yang tidak dikenali itu sebab mengapa dia mengikutinya.

BOLEH TONTON VIDEO DI BAWAH

Lelaki itu berkata dia adalah peronda kawasan sebaik sahaja terlihat gadis ini mengeluarkan telefon untuk merakamnya.

Gadis ini menjelaskan dia keluar rumah pada jam 8 malam untuk berbasikal selepas pulang dari kerja, tanpa sedar dia sudah berbasikal hampir dua jam.

Pada jam 10 malam, dia terserempak dengan seorang lelaki yang menaiki motosikal ketika dia melalui ke suatu jalan berhampiran kawasan perumahan.

Lelaki tersebut menggnggu gadis ini dengan memanggilnya berulang kali sambil mengekorinya dari belakang.

Gadis ini berhenti mengayuh kerana berasa trancam dengan perbuatan lelaki tersebut, lalu bertanya kenapa lelaki ini mengikutnya.

Walaupun gadis ini tampil berani, lelaki tersebut enggan berlalu pergi malah tidak berasa tak0t pun apabila gadis ini menjerit meminta toIong.

Penduduk di kawasan rumah tersebut juga tidak ramai yang membantu, cuma melihat keadaan di sebalik pagar.

Lelaki tersebut akhirnya pergi apabila terdapat seorang jiran yang menegurnya untuk pulang dan berhenti menggnggu gadis ini.

Setakat hari ini, video tersebut telah mendapat lebih daripada sejuta tontonan di TikTok.

Ramai yang menyok0ng tindakan gadis ini tetapi ada juga yang tidak setuju dengan cara gadis ini menegur lelaki tersebut di ruangan komen.

Ada juga yang komen mengatakan sampai bila perempuan harus takut untuk keluar malam bersendirian, sudah tiba masanya kita wujudkan situasi selamat untuk wanita melakukan aktiviti berseorangan.

VIDEO:

Situasi begini sekaligus menyedarkan orang ramai tentang bahaya yang dihadapi oleh seorang wanita apabila wanita keluar bersendirian.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

SUmber & video diambil dari Xtra, TikTok, Youtube Rebelsifu

Kredit: Mytv Viral