Tindakan Rider F00d Panda Bantu Pot0ng Pok0k Tµmbang Di Tengah Jalan, Terima Pujian Warganet

Rider penghantar makanan merupakan antara pengguna jalan raya yang banyak menghabiskan masa di atas jalan raya. Jadi tidak terkejµtlah jika kita sentiasa nampak kelibat mereka di dalam video-video yang tuIar.

Terbaharu, seorang penghantar makananan dirakam sedang bertungkus-lumus memot0ng pokok tµmbang yang menutup sebahagian lorong jalan sehingga menggnggu aliran trafik.

BOLEH TONTON VIDEO DI BAWAH

Perk0ngsian video itu telah mendapat perhatian warganet yang memuji ‘Abang f00dpanda’ itu kerana mncuri sedikit masa untuk membantu memot0ng serta mengalihkan pokok yang tµmbang di tempat kejadian.

Tambah orang ramai lagi, mereka cukup kagum dengan rider penghantar makanan yang sentiasa menjadi ‘First Responder’ dalam membantu orang awam sekiranya berlaku apa-apa masalah.

Ini bukan kali pertama rider penghantar makanan dirakam sedang membantu orang ramai, sebelum ini ada yang pernah bantu polis kejar sµspek melarikan diri, cuba selamatkan pemandu pitam dan selamatkan satu keluarga daripada lem4s.

VIDEO:

Semoga setiap kebaikan yang mereka lakukan akan dibalas dengan rezeki lebih baik dan bertambah pada masa akan datang. – Sumber, Video dipetik dari The V0cket, TikTok

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini