“Siapa Nak Buatkan Air Untuk Mak”, Remaja Ini Seb4k Ibunya Pujuk Tak Bagi Belajar Jauh2 [VIDEO]

Tidak dinaf1kan kalau di rumah, ibu lah yang paling rapat dengan kita sel4in ayah

Mana tidaknya, ibu y4ng menguruskan segala hal di rumah. Bukan setakat kerja2 mengemas rumah, semua hal d4n masalah anak2nya juga boleh membuatkan mereka mer4sa bimbang. Sebab itu, boleh dikatakan ibu seolah2 kawan rapat kita di rumah.

Baru-baru ini tular video di TikTok yang memaparkan seorang remaja lelaki meminta izin ibunya untuk belajar ke negeri lain itu mencuri tumpuan netizen.

Video :

Pujuk anak supaya tidak belajar jauh-jauh sebab rindu

Menerusi video berkenaan, kelihatan seorang remaja lelaki itu meminta izin ibunya untuk pergi belajar di Johor. Dipercayai mereka sekeluarga tinggal di Negeri Sembilan.

Apa yang lebih menarik perhatian adalah apabila ibunya kelihatan sedih dan memujuk anaknya supaya tidak belajar dan tidak tinggal berjauhan dengannya. Gaya ibunya yang comel itu mengundang perhatian netizen.

Malah, ibunya juga mengatakan siapa yang akan buatkan air setiap pagi untuknya jika anaknya belajar jauh. Ayat berkenaan buat remaja lelaki itu sebak.

Video 2 :

“Kalau mak aku dia lagi suka anak dia pergi jauh, sebab dia kata bagi la masa nak dating dengan ayah pula” – Netizen

Dalam pada itu, hasil tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut sebak dengan kata-kata ibunya. Malah, ada yang mengatakan ibunya itu sangat comel. Tambahan pula, ada juga yang berkongsi pengalaman sebaliknya.

Ketika artikel ini ditulis, video itu telah pun meraih 108K views, 21K likes dan 290 comments di TikTok.

Reaksi Netizen :

Comel cara mak dia cakap tapi rasa sebak bila tengok video ni. Masing-masing semua rindu mak! :'(

Sumber : Says.com

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini