‘PakCik Shell’ Beri B̷antuan Selepas Mendengar Kis̷ah Remaj̷a Gelandang̷an Ini

Jika anda pernah membaca kisah Pakcik Shell kami k0ngsikan awal tahun ini pasti anda masih ingat lagi akan susuk lelaki yang menjadi bualan rakyat Malaysia suatu ketika dahulu itu.

Jika dahulu beliau pernah turun padang dan bertemu sendiri dengan calon SPM yang memakai baju seragam syarikat minyak itu, kali ini beliau sekali lagi berk0ngsi kisah mengenai anak muda dalam masyarakat kita.

Menerusi satu hantaran yang dibuat di akaun Instagram @pakcikshell, beliau berk0ngsikan bagaimana beliau berjumpa dengan seorang lelaki dipercayai remaja sebelum mendengar kisahnya dan kemudiannya membantu beliau.

FOTO SHAHRIL YANG DIKONGSIKAN PAKCIK SHELL DI INSTAGRAM BELIAU

“Dalam perjalanan balik kerja terserempak dengan seorang adik. Bila pak cik tanya tengah buat apa, dia cakap kumpul barang untuk kitar semula untuk dijual.

“Bila pak cik tanya duduk dekat mana, dia tunjuk dekat satu dinding bangunan di alas kadbod.

Tawar kerja dan hostel
Tambah beliau, remaja tersebut yang dikenali sebagai Shahril terpaksa keluar dari rumah setelah ibunya men!nggal dunia.

Terkesan dengan kisah remaja berkenaan, beliau kemudiannya menjelaskan sudah mendapatkan kerja untuk Shahril di salah sebuah stesen minyak yang turut mempunyai asrama untuk pekerjanya.

“Insyallah sudah dapatkan kerja dekat stesen yang ada hostel untuk adik Shahril sebab dia cakap nak kerja.

“Malam nanti kita bawa dia tempat kerja. Kita doakan tuhan mudahkan hidup beliau dan semoga suatu hari nanti dia pun boleh berjaya macam awak,” k0ngsinya.

Perk0ngsian daripada Pak Cik Shell itu sehingga artikel ini ditulis sudah pun mendapat hampir 10,000 likes dan mendapat reaksi positif daripada warganet yang men!nggalkan komen.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber diambil dari Thev0cket Via TV Viral