Setulus Kasih Cinta HospitaI, Pesákit Baráh Otot Tahap 4 Terima Ibu TunggaI Sebagai Isteri

Biarpun pernah kecundang dalam perkahwinan terdahulu, Siti Marha Azuar tidak serik untuk berkahwin semula, malah keikhlasannya terbukti apabila menerima lamaran pes4kit bar4h otot (Leiomyosarcoma) tahap empat, Mohd Hashmi Arifin untuk memperisterikannya.

Malah, pada masa sama, Mohd Hashmi, 36, juga ikhlas dalam perhubungan kerana sanggup menerima Siti Marha, 35, yang berstatus ibu tunggaI kepada dua cahaya mata berusia lima dan 11 tahun.

Berkongsi kisah di sebalik perhubungan mereka, Siti Marha yang juga jururawat berkata, dia berkenalan dengan suaminya sejak sembilan tahun lalu ketika Mohd Hashmi dimasukkan ke pusat perubatan tempatnya bertugas untuk mendapatkan rawatan akibat terbabit dalam kemaIangan.

Menurutnya, hubungan mereka berdua ketika itu tidak lebih daripada seorang jururawat dan pesakit memandangkan dia sudah berkahwin.

Bagaimanapun, katanya, takdir menemukan semula mereka apabila Mohd Hashmi dimasukkan ke tempat kerja Siti Marha pada tahun lalu dan dia ditugaskan untuk memantau keadaan lelaki berkenaan.

“Suami sebenarnya adalah pes4kit lama saya kerana mengenalinya ketika dia dimasukkan ke wad untuk menerima rawatan pada 2013.

“Selepas dia (Mohd Hashmi) keluar wad, kami tidak berhubung langsung dan tak sangka akan bertemu semula di pusat perubatan sama selepas lapan tahun, malah kami masih kenal satu sama lain.

“Pada awalnya, saya tiada perasaan terhadapnya kerana niat awal ketika bertemu adalah untuk merawat, rawatan fisi0terapi serta membuat dressing (cuci Iuka) namun lama-kelamaan timbul pula rasa sayang terhadapnya,” katanya ketika dihubungi di sini.

Menurut Siti Marha, cintanya tidak bertepuk sebelah tangan kerana Mohd Hashmi turut menaruh hati terhadapnya sebelum mereka cuba mengenali hati satu sama lain.

Katanya, keserasian yang ada membuatkan mereka sepakat untuk berkahwin dan hasrat itu dipermudahkan berkat restu keluarga kedua-dua belah pihak.

“Ada ahli keluarga saya yang meninggaI dunia pada usia muda akibat menghidap bar4h, jadi mereka faham. Anak saya juga tiada halangan dan boleh menerima suami.

“Ikutkan, suami sendiri yang meluahkan hasrat kepada keluarganya untuk berkahwin dengan saya dan mereka memberi restu. Semua perbelanjaan perkahwinan juga ditanggung pihak suami dengan persediaan mengambil masa selama sebulan saja.

“Memandangkan suami terlantar sejak September tahun lalu dan kerap keluar masuk pusat perubatan, maka kami buat persediaan ala kadar saja, malah tidak bertunang sebaliknya hanya mendahulukan yang wajib,” katanya.

Katanya, dia enggan terlalu memikirkan keadaan suaminya yang dijangka sukar untuk sembuh kerana apa yang lebih penting adalah menyempurnakan tanggungjawab sebagai isteri dengan sebaik-baiknya.

“Semangat suami kuat walaupun ada ketikanya dia down dan baginya, saya hadir dalam ketika dia berada di titik terendah dalam hidupnya.

“Jadi, selagi diberikan kudrat dan kekuatan, saya akan berusaha menjaga suami dengan sebaiknya dan memberinya keselesaan walaupun buat masa ini, kami tinggal berasingan iaitu saya, di sini, manakala dia di Kapar, Klang,” katanya.

Berhubung majlis perkahwinannya yang tular, Siti Marha tidak menyangka hari bahagianya dan suami akan dapat perhatian meluas di laman sosiaI.

“Ikutkan, kami nak buat majlis sederhana saja dan akad nikah di pejabat kadi, tetapi jadi meriah pula dengan akad nikah serta persandingan diadakan hari yang sama kelmarin (Sabtu) di sebuah dewan di Kota Damansara, Petaling Jaya.

“Syukur kerana semuanya berjalan lancar walaupun saya perlu menemani suami menaiki ambulans untuk ke dewan majlis.

“Terkejut juga apabila kisah perkahwinan kami tuIar namun terima kasih kepada semua yang mendoakan dan memberi kata semangat,” katanya.

Sumber HMetr0

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI), Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini