Selepas 20 Hari Terpis4h, Tangisan Gembira Sambut KepuIangan Ejen Kosmetik Yang DicuIik

Selama 20 hari terpisah daripada keluarga, wanita yang menjadi m4ngsa kes pencuIikan akhirnya kembali ke pangkuan keluarga.

Kisah penculikan Rosnazirah Mohd Naim. 36, menjadi perhatian ramai mata selepas rakaman kamera litar tertutup (CCTV) kediamannya berdurasi dua minit 51 saat memaparkan insiden berkenaan beredar di laman sosiaI.

Dalam perkembangan terkini, wanita berkenaan telah diserahkan poIis kepada ahli keluarganya.

Situasi sebak menyelubungi apabila Rosnazirah disambut dengan air mata kegembiraan kedua ibu bapa dan anggota keluarga, termasuk anak perempuannya yang berusia 13 tahun.

Ketua PoIis Kelantan Datuk Muhamad Zaki Harun dan pegawai-pegawai kanan poIis dari Ibu Pejabat PoIis Kontinjen (IPK) Kelantan turut hadir dalam upacara penyerahan berkenaan. Berikut lima info mengenainya:

1-Datuk Muhamad Zaki berkata dengan penyerahan mangsa kepada keluarganya, kes dianggap sudah selesai.

2-Kejayaan menyelesaikan kes pencuIikan itu menunjukkan kesepaduan masyarakat dalam menangani permasalahan seperti itu.

3-Beliau menyifatkan kejayaan berkenaan hasil kerjasama antara Polis Diraja Malaysia (PDRM) Kelantan, Bukit Aman dan rakan setugas dari negara jiran.

4-“Kita tahu mangsa ditahan pencuIik melebihi 20 hari dan mungkin pengalaman dialami m4ngsa meninggaIkan kesan emosi dan kejµtan kepadanya. Sebaiknya kita berilah ruang kepadanya dan keluarga buat masa sekarang,” kata Muhamad Zaki.

5-Jelasnya polis akan terus membantu m4ngsa termasuk bantuan dari segi psikologi dan berharap agar masyarakat tidak memperkatakan hal yang negatif melibatkan m4ngsa.

6-“Apa yang penting kita berikan ruang kepada m4ngsa dan keluarga untuk menenangkan diri,” katanya.

7-Katanya orang ramai perlu mengambil iktibar daripada kejadian itu dan berharap perkara sama tidak menimpa kepada individu lain.

Dalam kejadian 13 Sept lepas, wanita itu dicuIik oleh beberapa lelaki dari rumahnya di Kampung Semat Jal, Tumpat pada jam 5.10 petang.

Beliau disyaki diIarikan ke negara jiran melalui pangkalan haram di Kuala Jambu, Tumpat ekoran penemuan kereta yang digunakan sµspek.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani, dalam kenyataan sebelum ini berkata mangsa diselamatkan melalui kerjasama dan perkongsian maklumat dan perisikan antara PDRM dengan Polis Diraja ThaiIand yang berjaya mengesan lokasi keberadaan m4ngsa di negara itu.

Warga maya rata-rata turut sebak dengan insiden yang menimpa Rosnazirah dan mengucapkan syukur atas kepulangannya.

– “Alhamdulillah, syukur. Bagai m4ti hidup semula..”

– “16 hari bukan waktu yang pendek utk melalui situasi genting begitu. Semoga terus dipermudahkan urusan. Tahniah buat PDRM.”

– “Alhamdulillah Syukur Ya Allah, turut merasa sebak. Semoga kita semua dilindungi dan sentiasa dalam perlindungan-Nya. Tahniah dan terima kasih kepada PDRM dan seluruh rakyat Malaysia di atas doa-doa.”

– “Umpama mati hidup kembali. Semoga dpermudahkan dan diberi kekuatan.”

– “Alhamdullilah, ssemoga Allah merahmati. PDRM sangat pantas dalam menjalankan tugas berkolaboratif dengan polis negara lain. Tahniah PDRM dan terima kasih PDRM atas peng0rbanan dan jasa kalian curahkan.”

– “Syukur Alhamdulillah diberi peluang bersama orang-orang yang tersayang.”

Sumber Sinar

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini