Selep̷as Ustaz Ebit Lew Dat̷ang Jual̷an M̷akin L̷aku – Azlee Senario

Baru-baru ini, tuIar di media sosial beberapa keping foto menunjukkan pelawak Azlee Senario berniaga buah-buahan di tepi jalan yang terletak di Bandar Saujana Utama, Sungai Buloh.

Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew dikatakan ada datang melawat kedai buahnya pada Sabtu lalu.

Pendakwah bebas itu juga ada memberikan kata-kata semangat buat Azlee untuk terus mencari rezeki dalam keadaan pandemik ketika ini. Menurut Azlee ketika dihubungi pihak mStar, kedatangan Ustaz Ebit Lew ke gerainya adalah satu kej0tan besar.

Ustaz Ebit Lew juga ada membeli buah-buahan serta ada memberi sedikit sumbangan. Saya sangat bersyukur dan berkat doanya, ramai orang datang membeli, Alhamdulillah.

Bukan setakat berniaga buah-buahan, Azlee juga dikatakan turut berniaga hasil laut seperti ikan, ketam, udang, lala dan sebagai di pasar malam sejak Jun lalu.

Malu apa jual buah tepi jalan

Azlee mengaku menerusi usahanya untuk berniaga buah-buahan di tepi jalan sekurang-kurangnya dapat membantu menampung keperluan keluarga terutama dalam situasi pandemik pada waktu ini.

Menurut Azlee, dia tidak pernah berasa malu kerana tahu pada waktu ini tiada pilihan lain memandangkan ramai orang terjejas dari aspek pekerjaan.

“Sekarang ini, ramai yang terjejas, ada yang hilang pendapatan dan sebagainya. Ada juga beberapa projek seni saya sebelum ini yang terpaksa ditanggungkan kerana pandemik. Sebab itulah saya berniaga.

“Walaupun cuma berniaga buah-buahan dan makanan laut seperti udang galah ini tidaklah banyak mana untungnya, tetapi sekurang-kurangnya saya dapatlah beli barangan keperluan serta menyara keluarga,” katanya kepada Utusan Malaysia hari ini.

Selain itu, kata Azlee, sebagai ketua keluarga dan menyandang tugas suami dan bapa, dia tidak boleh mempamerkan kelesuan atau memilih jalan untuk patah semangat.

“Semua tahu sekarang ini untuk sektor perfileman dan kesenian, kita tak boleh lagi beroperasi secara menyeluruh dan terhad. Jadi, kebanyakan kerja penggambaran termasuk perancangan untuk konsert Senario juga tidak dapat kami jalankan lagi.

Apapun kita doakan semoga wabak ini segera berakhir dan perniagaan Abang Azlee bertambah maju. InsyaAllah.

Sumber asal: MYKMU. Via Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini