’Selamat Jln Umi, Tak Puas Adik Bmnja..’,Anak $ebak lbu MninggaI Aklbat C0VlD-19. [Video]

Se.bak dan piIu hati apabila melihat sebuah video yang dikongsi seorang pengguna TikTok, dikenali sebagai Corn Salad menceritakan kehiIangan ibu yang tersayang aklbat C0vld-19.

Difahamkan, gadis ini merupakan seorang pelajar asasi dan baru sahaja mena.matkan pelajarannya dan pulang ke kampung halaman iaitu Sabah setelah mendapat arahan daripada pihak atasan.

‘Selamat jalan Umi’

Pada mulanya, gadis ini begitu teruja dapat pulang ke kampung seminggu lebih awal dan boleh menyambut perayaan Hari Raya Aidilfitri bersama ahli keluarga yang lain. Bagaimanapun, masa hari raya keempat ibunya mula mengalami dem.am biasa dan berker.as untuk tidak mahu ke klinik.

Dia mula de.mam pada raya keempat dan taknak pergi klinik. Pada hari kesepuluh dia d.emam juga dan kami hantar di ke hspital.

Ujar gadis ini lagi, ibunya ketika itu dimasukkan ke Unit Rwatan Rapi (lCU) dan ahli keluarganya yang lain turut mengadakan bacaan Yassin secara atas talian.

Bagaimanapun, atas persuratan takdir ketika hari ketiga majlis bacaan Yassin itu diadakan kakaknya menerima panggilan daripada pihak hspital memaklumkan ibunya sudah dijmput mengh4dap Pencipta.

Umi dah tak ada. Memang saklt, terlalu saklt. Prgilah Umi, awak layak mendapat syurga. Adik sayang Umi sangat-sangat.

Apa yang lebih merntun hati, apabila gadis ini tldak sempat meluangkan masa dengan lebih Iama bersama arwh ibunya ketika itu, dan mereka sekeluarga terpksa menjalani kuarntin kendiri ek0ran menjadi k0ntak rapat.

Menerusi satu video yang lain, gadis ini sempat menjelaskan ibunya merupakan seorang peniaga di pasar dan dia telah membuat uj1an saringan setelah ibunya posltif dan keputusannya ketika itu adalah negatlf.

Pada masa yang sama, warganet sempat bertanyakan kepada gadis ini adakah dia menjalani kuarntin kendiri selepas pulang daripada kampus.

Saya tak keluar mana-mana pun. Adik beradik saya sorang pun tak balik. Tapi, mak saya ini berniaga dekat pasar dan banyak terde.dah dengan orang ramai. Saya balik 7/5, dia start de.mam raya keempat iaitu 16/5. Sehingga kini, kami masih tak dapat kenal pasti daripada mana vlrus itu datang.

Video penuh:

Sumber: Corn Salad,oh bulan via dbongkar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini