SeIamba Tayang BeIi Barangan Pakai “GeIang Pink”, Tindakan Wanita Ini Buat Netizen Tidak Senang (Video)

Sejak beberapa minggu2 terakhir ini, Malaysia nampaknya diser4ng dengan jumlah kes C0V1D-19 yang tinggi membuatkan ramai rakyat Malaysia diser4ng w4bak merb4haya ini sekaligus diberikan gelang pink buat mereka yang disahkan positif.

Disangka penerima gelang pink patuh mengikut S0P dalam usaha untuk memutu$kan penul4ran C0V1D-19, muncul pula seorang pengguna TikT0k iaitu Bibieyyayang yang seolah bangga memuat naik sebuah video membeli belah sambil memakai gelang pink.

Lebih mengejvtkan ramai, beliau dikatakan membeli barangan di kawasan yang berada dalam Perintah Kawalan Pergerakan Daerah (PKPD). Berdasarkan tindakan yang dibuat, para netizen jelas tidak senang dengan apa yang dilakukan wanita yang dianggap mementingkan diri sendiri ini. Berikut merupakan respon netizen mengenai i$u ini.

Tampil menjelaskan perkara sebenar selepas dikec4m

Menerima pelbagai respon dan tohmahan, wanita ini sekali lagi memuat naik video kedua dalam menjelaskan perkara sebenar yang berl4ku. Difahamkan situasi ini berl4ku Taman Kurnia Jaya, Pengkalan Chepa, Kelantan. Orang ramai dimaklumkan tidak dibenarkan keluar atau memasuki kawasan tersebut.

Menerusi video yang dimuat naik, beliau juga turut memaparkan sejumlah besar penduduk di kawasan turut keluar dengan memakai gelang pink dan sememangnya dibolehkan.

Berdasarkan situasi semasa di mana orang ramai sedang risau dengan penul4ran kes C0V1D-19 yang melanda negara, diharap orang ramai tidak menimbulkan spekulasi atau perkongsian video yang tidak jelas dalam membuatkan orang ramai pan!k dan sebagainya.

Sumber : tv via iv

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini