Seakan Tidak Percaya Suami ‘pergi’ Dalam SekeIip Mata, lsteri Cerita Detik Terakhir Kejadian Yang Meruntun Jiwa

“Arwh tldak bergejaIa terok tetapi dalam sekeIip mata saja dia prgi meninggaIkan saya dan dua anak kami,” kata Nurhaffizzah Jamal, 34, yang kehiIangan suami aklbat C0vld-19.

Nurhaffizzah berkata, suaminya, Norizuwan Omar, 34, hanya dem.am dan batvk yang tldak terok sebelum menjalani uj1an caIitan di kIinik swasta pada keesokannya dan disahkan pos1tif C0vld-19.

“Arwh sekali lagi menjalani uj1an yang sama atas arahan pihak pengurusan kilang tempat dia bekerja di AIor G4jah pada 6 Ogos. Selepas disahkan pos1tif, kakita.ngan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengarahkan arwh menjalani kuarntin kendiri di rumah.

“Arwh berku.rung dalam bilik manakala saya dan dua anak, Aleesya Qaisarah, 6, dan Adriana Darsya, 10, masih beIum dipakaikan gelang merah jmbu,” katanya ketika dihubungi di kediamannya di Kampung Bukit Darat, Tanjung Kling dekat sini, hari ini.

Nurhaffizzah yang bertugas sebagai jururwat di sebuah hspital swasta berkata, pada malam 8 Ogos lalu, arwh menga.du saklt da.da tetapi tldak mahu ke hspital kerana mengan.ggap akan segera lega.

Bagaimanapun, menjelang subuh keadaan arw4h semakin ser1us apabila mengalami ssak nfas dan sa.wan sebelum Nurhaffizzah menghubungi ambuIans serta mencuba memberikan pertoIongan ce.mas kepada suaminya.

Katanya, Pembantu Pervbatan dan jururwat dari Hspital Melaka yang tiba jam 6.45 pagi memberikan pelbagai bntuan kece.masan tetapi arwh tldak memberikan tlndak baIas p0sitif.

“Arwh dibawa ke Hspital Melaka dan disahkan mninggal dunia sejurus tiba. Saya se.akan-akan tldak percayai apa yang berlaku ketika itu,” katanya.

Dia berkata, arwh pernah berjanji akan membawa mereka bersiar-siar di beberapa lokasi menarik di negeri ini apabila Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP) ta.mat dan pndemik C0vld-19 semakin reda.

“Bagaimanapun, ia tldak menjadi kenyataan kerana Allah lebih menyayangi arwh dan jnazah dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Buklt Darat pada jam 11 pagi,” katanya.

Norhafizah dan dua anaknya mula dipakaikan gelang merah jambu semalam dan menjalani kuarntin kendiri.

Salam tkziah. Al fatihah.

Sumber HM

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI), Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini