Se0rang B4yi 9 BuIan Ditemui Sudah Tidak Berny4wa Lagi Dlm Kereta SeIepas 4 Jam Ditggalkan

Seorang b4yi berusia 9 bulan ditemvi m4ti dalam kenderaan bapanya di Kompleks Tun Razak di Indera Mahkota di sini tengah hari tadi. Kej4dian di tapak parkir k0mpleks itu dised4ri bapa mangsa apabila hendak keluar dari pejabat dan memasuki kenderaan kira-kira jam 1 tengah hari.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Difahamkan, ketika menyed4ri anaknya berada dalam kereta, bapanya yang pan1k hanya mampu menjer1t Allahuakbar dan jer1tannya didengari orang awam berhampiran.

Bapa b4yi yang ditemui tersebvt dikatakan lupa untuk menghntar anaknya ke taska sebelum ditinggaIkannya selama empat jam di parkir Kompleks Tun Abdul Razak (Komtur) Indera Mahkota di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Mohamad Noor Yusuf Ali berkata, Annur Jannatul Syuhada Mohd Khalil berusia 9 bulan itu hanya dised4ri terbaring di dalam kenderaan berkenaan ketika bapanya, 38, hendak keluar makan kira-kira jam 1 tengah hari.

“Berdasarkan siasatan awal, pada jam 7.20 pagi bapa mangsa keluar menghantar anak sulung berusia 10 tahun ke sebuah sekolah di Kampung Chendering, Paya Besar sebelum balik semula ke rumah untuk mengambil isteri berusiaa 39 tahun, anak kedua berumur 6 tahun dan juga mgsa.

“Pada jam 8.25 pagi bapa mangsa hantar pula anak kedua ke sekolah yang sama seterusnya menghantar isteri ke tempat kerja di Indera Mahkota sebelum ke tempat kerjanya di Pejabat Jabatan Kerja Raya yang terletak di Komtur,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Menurutnya, bayi itu sepatutnya dihantar ke sebuah taska di Indera Mahkota 15 tetapi bapanya itu terlupa dan mgsa dianggarkan ditingglkan sendirian di dalam kereta tersebut dari jam 9 pagi.

Bapa mgsa mendukvng jenaz4h keluar dari Unit Forensik HTAA kira kira jam 7.30 malam.

“Mgsa pada awalnya dibawa ke Klinik Kesihatan Indera Mahkota dan dis4hkan meninggl dnia sebelum dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk bed4h s1asat.

“Kes dis1asat di bawah Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001 dan s1asatan terpernci akan dijalankan dengan mengambil kira semua asp3k termasuk saIah laku jen4yah atau kecvaian,” katanya.

Tinjauan Sinar Harian di Jabatan Perubatan Forensik Hospital HTAA mendapati Pengarah JKR Pahang, Datuk Othman Nordin dan Pengarah Jabatan Pendidikan Pahang, Datuk Tajuddin Mohd Yunus turut menziarahi keluarga mgsa.

Sumber: Sinar Harian