“Saya minta maaf jika keputusan bawa Ainul ke UK menggurls hati ramai,” – Bapa Ainul Mardhiah

Satu ketika dahulu, nama adik Ainul Mardhiah meniti diblbir orang ramai apabila kisahnya yang menghldap Germ Cell Tum0r 2 tahun yang lepas tvlar di media soslal.

Doa orang ramai ketika itu tidak ptus-ptus mendoakan agar adik Ainul sembvh dan membesar seperti kanak-kanak yang lain.

Kini, adik Ainul sudah sihat dan membesar dengan baik. Gel4gat dan perkembangan adik Ainul sering dikongsikan oleh bapanya di laman Facebook.

Bapa Ainul Mardhiah terkil4n

Walaubagaimanapun, menerusi posting terbaru yang dimuat naik bapanya Ahmad Safiuddin berkongsi rasa terkil4n apabila masih ada cerita tidak enak didengar.

Cerita itu timbul apabila ada yang mempertlkaian keputbsannya untuk membawa adik Ainul ke luar negara untuk mendapatkan rwatan.

Keluar pulak cerita-cerita yang tak sedap didengar

“Bila buka facebook tersebut, ingatkan dia orang yang secara langsung terlibat dengan k3s ainul dahulu, rupanya tak pun.”

“Dengar dari mlut siapa tak tahu? Lepas tu muatnaik cerita di facebook dan orang mula mengata.”

Banyak sahaja saya terbaca orang tak puas hati Ainul dapatkan rwatan disana

“Sebenarnya banyak sahaja saya terbaca orang tak puas hati bila Ainul pergi mendapatkan rwatan di sana.”

“Tapi sebenarnya, lebih ramai pembantu ainul yang suruh saya segera mendapatkan rwatan di sana.”

“Dan mereka ini tidak kisah pun buat rwatan di mana, asalkan ainul sihat. Terlalu ramai. Lebih ramai dari yang tak s0kong.”

Saya ada banyak sebab, mengapa dan kenapa ambil keputusan itu

“Sebab itu saya tak pernah resp0n pun apa orang tak sok9ng tu bercakap. Bagi saya, mereka tak tahu apa apa. Saya ada banyak sebab, mengapa dan kenapa.”

“Saya tak mahu merumltkan keadaan dan tak perlu explain panjang-panjang.”

Betapa saya terdes4k ketika itu demi lihat anak sembvh

“Perkara terlalu rumlt, dan saya sebagai bapa yang sentiasa 24jam bersama ainul, betapa terdes4knya saya ketika itu demi melihat anak sembvh, hanya Allah swt sahaja tahu.”

“Waktu tu apa sahaja peluang yang ada, saya sebagai bapa pasti akan merebvtnya segera.”

Biar bapa hil4ng nywa tapi bukan nywa anak

“Tahu tak rasa terdes4k? Pernah rasa terdes4k? Pernah lalui bila ada anak yang dah kaku.”

“Waktu itu apa sahaja yang ada, adakah kita nak tengok sahaja? Ini anak. Bukan orang asing. Biar bapa hilang nywa, tapi bukan nywa anak. Keputusan perlu dibuat segera.”

“Yang “bercakap-cakap” itu, dia tak melalui. Jika dia ada di tempat saya, mungkin dia pun akan melakukan perkara sama.”

Jika ada individu guna nama Ainul dapatkan keizinan saya dahulu

“Saya ingin menasihatkan, jika ada individu menggunakan gambar Ainul untuk tujuan yang tidak baik, lebih baik turunkan posting berkenaan.”

“Atau, jika mahu menggunakan gambar ainul untuk muatnaik artikel, boleh dapatkan keizinan saya dahulu.”

Ainul sihat sudah bermakna bagi saya

“Saya tak mahu bertengk4r dengan sesiapa dan tak mahu menundlng jari siapa betul siapa s4lah.”

“Perkara pun sudah dua tahun berlalu. Ainul pun sudah sihat. Dah berl4ri dah pun.”

“Ini pun sudah bermakna buat saya, isteri, keluarga, dan juga rkyat malaysia yang pernah membantunya.

Kamu tidak berada ketika kejadlan berlaku

“Saya tahu apa yang penulis tak tahu kerana saya lah yang melaluinya secara langsung.
Saya ulang, saya tahu apa yang si penulis tidak tahu.”

“Kamu tidak berada ketika kejadian berlaku, jadi saya yakin yang kamu sungguh tidak tahu.”

Saya nasihatkan lebih baik diam

“Jika tidak terlibat secara langsung, saya nasihatkan lebih baik DIAM. Saya tidak peduli apa pun background kamu baik professional atau tidak. Jika tidak tahu, sila DIAM.”

“Kamu nak berbalah dengan orang lain, itu urusan kamu. Tapi dengan mengaitkan anak saya dan pilihan keluarga saya, itu bukan urusan kamu.”

Sejak bila buat pilihan dirwat salah disisi undng-undng

“Sejak bila pulak membuat pilihan dirwat itu salah di sisi undng-undng? Keputusan itu tanggungjawab saya. Anak saya adalah tanggungjawab saya.”

“Ini semua kerja Allah swt. Allah swt yang mengizinkan semua perkara ini berlaku. Tak perlu nak menundlng jarl kepada sesiapa.”

Berlapang dada lah, tidak tahu mengapa Allah memilih saya

“Tak boleh ke jika kita meraikan sahaja? Rwatan dimana-mana pun tetap melalui displin ilmu yang sama. Lain lah jika saya bawa Ainul jumpa b0moh.”

“Berlapang d4da lah. Wallahi, Saya pun tak pernah minta lalui semua perkara ini. Dan saya pun tak tahu mengapa Allah swt memilih saya untuk lalui ujian ini.”

“Punya ramai manusia di muka bumi, kenapa DIA pilih lelaki berusia 24 tahun ini yang baru memiliki anak pertama. Tidak pernah ada pengalaman memiliki anak sebelumnya.”

Sekelip mata Allah gerakkan hatl semua orang

“8 bulan saya sendiri menjaganya tanpa ada orang awam pun yang tahu. Tapi dengan sekelip m4ta, Allah swt menggerakkan hatl semua orang dan tumpu terhadap ainul. Ya, hanya sekelip m4ta.”

“Tolong lah berlapang d4da. Saya mohon maaf jika post saya ini ada menggurls hatl sesiapa. Saya mengh0rmati semua orang.”

Saya minta maaf jika keputusan saya menggurls hati

“Jika ada perkara yang tidak pasti, boleh terus bertanya saya. Jangan buat cerita melvlu atau dengar sebelah pihak sahaja.”

“Lagi sekali, saya minta maaf sangat-sangat jika saya membuat keputusan untuk membawa puteri saya ke UK sehingga menggurls hatl banyak pihak.”

Terima kasih Dktor-Dktor yang mer4wat Ainul

“Terima kasih Dktor-Dktor yang terlibat merwat ainul dahulu mulai hari pertama kelahlrannya di H0spital Besar Melaka.”

“Ketika ini yang menyelmatkan ainul adalah Dktor di Lab0ur Room. Dktor-dktor ini yang memberikan bantvan pern4fasan segera kepada Ainul.”

Saya hargai semua orang dan jangan laga-lagakan kami

“Jika mereka ini Dktor yang ” low class “, hari pertama kelahlran ainul itu dia sudah pergi sebab ketmbuhan telah mentupi laluan pernfasannya di mvlut sehingga tidak boleh bernfas.”

“Anda rasa, saya tak terhvtang budi ke terhadap Dktor-dktor hebat ini.”

“Jadi, tol0ng lah. Saya sangat menghargai semua orang yang berusaha. Jangan mel4ga-l4gakan kami, boleh?

Hari-hari saya mahu ucapkan terima kasih kepada semua

“Jika saya mampu, hari-hari saya mahu ucapkan terima kasih kepada semua Dktor yang terlib5t baik di Malaysia mahupun di UK.”

“Ya, saya dan keluarga sangat berterima kasih sebab pernah merwat Ainul selama ini dengan sangat baik.”

Jutaan terima kasih kepada rkyat Malaysia

“Saya mohon maaf sekali lagi buat semua yang tergurls hati dan saya mahu mengucapkan jutaan terima kasih kepada rkyat Malaysia kerana anda lah, Ainul ceria hari ini. Dengan izinNya.”

“Saya dan keluarga doakan kepada ibu bapa di luar sana supaya bertabah dan jangan ptus asa jika memiliki anak yang diberikan ujian kesihatan.”

Saya letakkan kesal4han ini 100% di b4hu saya

“InshaAllah, Allah swt ada. Redha itu paling penting. Maaf jika post ini panjang. Saya letakkan salah ini 100% di b4hu saya.”

“Jika jelas saya telah menyal4hi undng-undng kerana membawa puteri saya ke London, ambil lah tidakan terhadap saya. Saya akan bertanggungjawab.”

Saya minta perbahasan mengenai anak saya diberhentikan segera

“Akhir sekali, saya minta perb4hasan mengenai anak saya di facebook diberhentikan segera.”

“Jika anda ingin memuatnaik dokumen/gambar/video atau lebih jelas lagi perjalanan rwatan ainul di facebook atau internet, anda harus mendapatkan consent (kebenaran penjaga) iaitu saya dahulu.”

“Rahsia pesaklt, milik penjaga dan Dktor yang terlibat sahaja. Tidak boleh suka suka cerita kepada umum, kerana itu perbuatan yang meny4lahi undng-undng. Terima kasih.”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netlzen turut meluahkan pendapat dan buah fikiran mereka mengenai isv berkenaan.

Sumber:mediakl Via dedah

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini