Adik T4k Sanggvp Iagi lihat Jahidah S4kit, Tapi K4sihankan Anak Bvah Yang M4sih Bayi

Umum sedia tahu tentang kisah seorang wanita yang menjadi mangsa belasanan suami sehingga koma dan mengalami kecederaan otak kekal sehingga ke saat ini.

Jahidah Nordin yang baru sahaja melahirkan seorang bayi lelaki diberi nama Ehsan Nufail kira-kira tiga bulan lalu diuji sekali lagi apabila dijangkiti wabak Covid-19 pula dan perlu ditempatkan di Hospital Tengku Jaafar.

Berisiko alami serangan jantung
Namun begitu, menerusi perkongsian terbaru adiknya Fauziah Nordin di TikTok, dia memaklumkan yang kini ahli keluarga berada dalam keadaan tersepit susulan mendengar kenyataan daripada doktor yang merawat.

Menurut doktor ketika menghubunginya, keadaan Jahidah sangat lemah dan berisiko mengalami serangan jantung selain memerlukan proses bantuan pernafasan (CPR).

“Kali keberapa doktor panggil lagi nak terangkan tentang kakak, dengan keadaan kakak macam itu, badan makin lemah, risiko jantung berhenti..”
“Kalau terjadi keadaan lagi teruk, kami pun tidak mengharapkan macam itu, Perlukan persetujuan waris untuk buat CPR. Tetapi, keadaan itu akan menyeksakan dia, dia memang terlantar, telah banyak kesakitan yang dia lalui selama hampir setahun,” tulisnya.

Tak sanggup lihat kakak menderita tapi kasihankan bayi
Tambah Fauziah lagi, dia berasa sebak dan tersepit apabila memikirkan tentang nasib bayi Jahidah yang sudah tentu masih memerlukan ibunya.

Namun, dalam pada masa yang sama dia sebagai ahli keluarga tidak sanggup melihat kakaknya terus menderita kerana mereka sendiri tidak tahu wanita itu berasa sakit di bahagian mana kerana otakknya sudah rosak kekal.

“Ya Allah, memang saya tak tahan lagi seksa kakak, tetapi bila fikir Nufail, sebak rasa, tidak henti lagi mengalir air mata ni, sakit sangat tidak tahu mahu luah macam mana. Ajal maut di tangan tuhan, tetapi apa yang doktor beritahu itu ada betulnya. Mungkin kalau dia boleh balik rumah pun, tidak tahu berapa lama,” luahnya.

Untuk rekod, sekitar Mei 2022, Jahidah telah menjadi mangsa pukul suaminya di Johor Bahru sehingga mengalami kecederaan parah pada kepala dengan tengkorak terpaksa dibuang akibat pendarahan selain rahang, tulang belakang serta rusuk retak.

Ketika itu juga, wanita tersebut sedang hamil anak sulung mereka dan melahirkan bayi lelaki dalam keadaan koma.

Sumber:Ohmm

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini