Rkyat Malaysia berhati mulia, pemuda 0ku dapat sumb4ngan beli motor baru. Mot0r hil4ng telah dijumpai.

Allahu, tersentvh hati menyaksikan kebaikan hati budi rkyat Malaysia di dalam membantu seorang lelaki yang kehilangan mata pencarian sebagai rider Grabfood setelah motornya lesap dicvri beberapa hari lepas.

Menurut laman Peon Jb, pngutan drma tersebut turut menerima sumbangan daripada golongan non Muslim yang turut berslmpati dengan nasib mngs4.

Terima kasih buat yang mendrma seikhlas hati kepada lelaki 0KU tersebut. Moga menjadi suri teldan yang baik buat yang lain.

Kepada lelaki 0KU tersebut, Jal (Faizal), usahlah bersed1h lagi, dah boleh angkat motor baru tu… Tahniah kepada semua, anda memang HEBAT!

Motor buat Grabfood lesap

Malng sungguh nasib sahabat kita dari Johor ni. Dia yang merupakan seorang 0KU pendengaran telah kehilangan sebuah motor yang digunakannya untuk mencari sesuap nasi dengan menjadi rider Grabfood.

Memang jh4t sungguh pelku jnyh ni, langsung tidak berhati pervt. Kepada bro, pohon banyak bersabar, insya Allah, Tuhan akan gantikannya dengan yang lebih baik…

Peon_JB wrote…
Assalamualaikum rider2 semua, kalau ada kenal Jal (Faizal) dalam group ni, dia baru kehilangan motor 135 LC v1 nombor plat WFW9854 bewarna hitam oren dan rim warna merah.

Hilang di Leisure Mall, Taman Pelangi 8 Jul tengahari tadi.

Jika ada ternampak, tolong pegang motor nya dan contact owner. Motor hari2 pakai untuk cari rezeki, buat grab sana sini. Admin dpt tau owner moto seorg 0ku (pkak & blsu). Mohon sbarkan

Motor dah jumpa semula

Maklumat awal yg diterima motosikal rider Grad Food Bro Faizal yg 0KU (pkak dan blsu) yg telah hilang tengahari semalam telah ditemui di Jalan Gagah, Kampung Sri Paya, Larkin Johor Bahru..

Sumber dari Infor0adbl0ck dan Seplt Biru

Via gf news

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini