Remja Perempuan Bergadvh’ Terseb4r Di Media Sosi4I, Rupanya Berebvt ‘Abang Angkt’?

GejaIa bvIi dan gngstrlsme yang berIaku dalam kalangan remja bukanlah satu perkara yang aslng lagi. K3s sebegini secara tidak langsung memberi kesan terhadap fizlkaI dan ment4l mngsa sehingga boleh membuatkan mereka menjadi travma seumur hidup.

Terbaru, seorang pengguna Twitter berkongsi satu video yang memaparkan seorang remja perempuan telah menjadi mngsa bvIi ‘rakan-rakannya’.

Acah-acah jadi ‘gngstr’.

Berdasarkan video pendek berdurasi 2:20 saat memperlihatkan beberapa orang remja berada di satu tempat seperti di tangga kawasan perumahan. Menurut sumber, kejadian bvIi ini dipercayai berpvnca aklbat berebvt abang angkt. Jika dilihat dari video berkenaan, seorang remja yang memakai baju kuning itu sedang menendng dan menarik rambvt mngsa yang memakai baju ‘jersi’ warna hltam. Mngsa dilihat tidak bercakap dan tidak meI4wan meskipun dia telah dipukvl dan ditendng oleh peIakv.

Lebih mengejvtkan, mngsa hampir terjatvh dari tangga ketika peIakv menarik rambut dan memukvl mukanya. Beberapa orang rakan pelakv juga kelihatan sedang berseronok dan bers0rak sewaktu peIaku sedang membvli mngsa.

Ada hubungan dengan abang angkt?

Difahamkan, mngsa sudah membuat lap0ran p0lis di balai p0lis yang berdekatan. Menerusi Twitter juga, mngsa meng4Iami travma dan beberapa kecedraan seperti hldung berdrah, lher dan kepIa bngkk serta kesakltan di bahagian pinggng..

Rata-rata netlzen meluahkan rasa tidak pvas hati dengan tlndakan sekumpuIan remja berkenaan. Malah, mereka juga menggesa pihak berkuasa supaya membuat slasatan lanjut berhubung kej4dian ini.

Sumber: Twitter via ohbulan

Kredit: dedah

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini