Polis SIasat Video ‘J0get’ Tak Pakai Pelitvp Muka Di Dewan H0tel

Tular sebuah video yang viral di media sosial memaparkan sekumpulan wan1ta men4ri sakan di sebuah dewan yang did4kwa tidak mem4kai pelitup muka dan tiada penjar4kan s0sial. Tind4kan tersebut bagaimanapun telah mel4nggar pr0sedur oper4si standard (SOP) semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang masih dilaksanakan.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Menari tanpa pakai face mask

Memetik laporan Sinar Harian, dipercayai majlis berkenaan diadakan di sebuah hotel di Shah Alam pada 28 hingga 30 April lalu, ketika k3s C/vid-19 mula mencatatkan peningkatan setiap hari.

Pihaknya telah menerima aduan dan menerima video berdurasi 1:34 minit itu daripada orang awam pada hari Ahad, baru-baru ini.

Dalam laporan yang dibuat, peng4du mendkwa kumpulan tersebut dilihat sedang men4ri tanpa mem4kai pelitvp muka dan tiada penjar4kan sosial di antara satu sama lain.

Video berkenaan mengund4ng kec4man ramai kerana disifatkan tidak bertanggungjawab malah turut mengabaik4n S0P, dengan rata-ratanya mengg3sa pihak p0lis untuk mengambil tindak4n. – THE STAR

Sias4.tan akan dijalankan di ba.wah Se.syen 269 Kanun Kese.ksaan serta Peratu ran 17 Peraturan Pengawa.lan dan Penceg.ahan Penyak1t Berjangk1t 2021. K0mpaun sebanyak RM2,000 boleh dikenakan ke atas indiv1du manakala RM10,000 ke atas peng4njur jika disab1tkan kes4lahan.

Sumber: Sinar Harian, Malaysia Kini Via OhBulan

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini