Pemuda 0KU berbasikal untuk Iaung azan, Sekali Hafizh Syahrin hadiah m0tosikal.. Ini Puncanya

Beberapa hari lalu, kisah pemuda lmbam Adam Johari Azhar tular di media soslal mengayvh basikal sejauh lebih dua kilometer (KM) dari rumahnya bagi melavngkan azan di sebuah surau yang terletak di Gopeng, Perak.

Terbaru, bintang sukan permotoran negara Hafizh Syahrin bersyukur dapat menghadiahkan sebuah motosikal Modenas Kriss MJ110 kepada pemuda berkenaan.

Menurut bintang berusia 26 tahun itu, niatnya hanya ingin membantu Adam yang juga Orang Krang Upya (0KU) namun tetap rajin berulang-alik melaungkan azan setiap solat lima waktu.

“Alhamdulillah, Terima kasih kerana bantu Apis untuk memberi sumbangan kepada Adam yang tak sempurna macam kita
“Tapi selalu pergi ke surau sejauh tiga KM untuk azan lima waktu. Kita yang sempurna ni pun belum tentu berbuat demikian. Mencari ketenangan dan saham akhlrat. InsyaAllah amin,” tulisnya di Instagram.

Tindakan murni bekas pelmba MotoGP itu menerima pelbagai re4ksi p0sitif netlzen yang turut tumpang gembira dan mengucapkan syukur selain mendoakan agar Hafizh terus dimurahkan rezeki.

Alhamdulillah terbaik!

Sumber : Instagram , Facebook Via oh my media

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini