Pem4ndu Ini Pandu Keretanya Yang R0sak Secara Mengundur [VIDEO]

Sebaik mana pun kita menjaga kenderaan, pasti akan ada satu hari itu kenderaan tersebut akan mengalami ker0sakan secara tiba-tiba tanpa menunjukkan sebarang ‘petanda’ awal.

Baru-baru ini, tuIar satu rakaman video sebuah kereta Toyota Land Cruiser bergerak dalam keadaan yang pelik kerana ia sedang dipandu secara mengundur di satu persimpangan lampu isyarat.

Hantaran asal video tersebut telah mendapat hampir 10,000 kali perk0ngsian oleh warganet yang sangat kagum melihat kecekapan pemandu tersebut untuk mengawal keretanya secara mengundur.

Menurut orang ramai, kereta itu disyaki sedang mengalami masalah pada kotak gear yang tidak membolehkan pemandu menggunakan gear D. Sebaliknya hanya gear R sahaja yang boleh berfungsi.

Walaupun pemandu kelihatan cekap mengendalikan kenderaannya secara mengundur, tetapi perbuatan tersebut agak berbhaya buat pengguna jalan raya lain yang boleh mengakibatkan kemaIangan.

VIDEO:

Klik disini kalau tak Jumpa video

Pemandu tersebut boleh sahaja memilih untuk menggunakan perkhidmatan kereta tunda yang dipercayai lebih selamat untuk membawa keretanya ke bengkel yang berdekatan.

Sumber: V0cket, Facebook Group Dashcam Owners Malaysia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini