Dahsy4t, Pelbagai Benda PeIik Ditemui Dalam P3rut Se0rang Lelaki Ini

Anda semua mesti pernah terbaca kisah2 bend4-benda peIlik ditemui dalam tubvh orang bukan? Cont0h-c0ntoh kisah yang biasa kita baca adalah mengenai 0bjek ditemui dalam perut seperti sudu, duit syiling dan rambut.Ngeri, Pelbagai Benda Pelik Ditemui Dalam Perut Seorang Lelaki

Namun kisah ini mungkin adalah yang paling d4hsyat sekali, dan juga mungkin buatkan anda munt4h! Kisahnya seorang dokt0r di sebuah h0spital kerajaan di Mandi, India menemui pelbagai objek dalam perut pes4kitnya.

Kisah bermula apabila seorang pesakit berusia 35 tahun mendapatkan rawatan daripada salah seorang doktor di Hospital Shri Lal Bahadur Shastri akibat sakit perut.

Bagaimanapun selepas selesai imbasan x-ray, doktor yang merawat pesakit itu terkejut apabila paparan x-ray menunjukkan ada longgokan objek dalam perut lelaki itu.

Doktor yang merawat pesakit itu terkejut apabila paparan x-ray menunjukkan ada longgokan objek dalam perut lelaki itu. Foto: Times of India

Memetik laporan portal Times of India, pembedahan terpaksa dilakukan dan hasil pembedahan mendapati terdapat lapan sudu, dua berus gigi, dua pemutra skru kecil, satu pisau dan satu batang besi kecil dalam perut pesakit itu.

Hasil pembedahan mendapati terdapat lapan sudu, dua berus gigi, dua pemutra skru kecil, satu pisau dan satu batang besi kecil dalam perut pesakit itu. Foto: Times of India

Proses pembedahan terpaksa menggunakan khidmat empat pakar perubatan dan mengambil masa kira-kira empat jam untuk mengeluarkan kesemua objek tersebut.

Menurut salah seorang doktor yang terlibat, Dr Suraj Bhardwaj, difahamkan pesakit ini mengalami gangguan psikiatri yang dikenali sebagai pica di mana ia membuatkan pesakit mahu makan makanan pelik seperti batu, sabun, rambut dan sebagainya.

Proses pembedahan terpaksa menggunakan khidmat empat pakar perubatan dan mengambil masa kira-kira empat jam untuk mengeluarkan kesemua objek tersebut. Foto: Times of India

Pesakit yang tidak didedahkan namanya ini kini dalam pemantauan doktor dan berada dalam keadaan stabil. –

Sumber: Awani / sajagempak / Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini