Pagar Rumah Masuk Tanah Jiran, Lelaki Tak Kisah Runtvhkan Takut Dihis4b Di Akh1rat

Hidup berjiran sememangnya perlu bertolak ansur bagi menjalinkan hubungan yang lebih harmoni.

Jadi, jika ada sebarang rasa tidak puas hati ataupun perkara kurang menyenangkan berlaku, lebih elok rasanya permas4lahan tersebut dibincangkan dengan sebaiknya.

Segera runtvhkan bila ukuran salah
Menerusi perkongsian daripada seorang pengguna TikTok menggunakan nama hayatmuhammad83, dia telah berkongsi video memecahkan tembok rumah kerana sudah termasuk kawasan jirannya.

Hal ini bermula apabila jiran disebelah rumahnya mengukur tanah dan dia turut bersama-sama mengikuti tindakan tersebut. Tanpa disangka, binaan rumahnya telah termasuk ke tanah jiran.

Video:

Enggan memanjangkan cerita, dia terus mengambil keputusan mervntuhkan tembok tersebut walaupun mengakui rug1 dengan tindakan itu.

Namun, dia lebih memikirkan tentang hukum masuk ke kawasan orang lain yang telah dijelaskan dalam Islam.

Libatkan d0sa pahala
Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian warganet yang rata-rata meninggalkan komen yang pelbagai diruagan TikTok tersebut.

Ramai yang berkongsi cerita perihal tanah dan mengakui bahawa perkara tersebut sangat penting terutamanya apabila dih1sab di akh1rat kelak.

Jangan main2 pasal tanah

Tapi ada yang buat rileks je

Sebab pokok pun boleh gaduh

Jangan guna tanah orang tanpa keizinan

Banyak yang alami situasi sama

Harap jiran2 ada kesedaran

Sumber: hayatmuhammad83 via OMM

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini